Tjuv bryter sig in i Pattayas optiska butik, enligt uppgift stjäl kontanter och guld värt cirka 100,000 XNUMX baht

Banglamung, Pattaya, Chonburi –

Polisen jagar en påstådd tjuv som enligt uppgift bröt sig in i en optikbutik i Pattaya-området innan han stal kontanter och guld värda cirka 100,000 XNUMX baht, säger Pattaya Law Enforcement till The Pattaya News.

Detta var det andra inbrottet den här veckan hittills i Pattaya-området och den misstänkte kan vara samma person som var inblandad i den första incidenten, enligt Pattaya-polisen.

Optikbutiksvaktmästaren, vars namn undanhölls på deras begäran, berättade för The Pattaya News att inbrottet ägde rum vid 3:00 söndagsmorgonen (9 maj)th) i underdistriktet Takean Tia.

Den manliga misstänkte, i åldern 35-45 år gammal, satt på en svart motorcykel och bar hjälm för att dölja sin identitet.

Den misstänkte lyckades låsa upp dörren, möjligen med en hacklåsanordning, innan han bröt sig in i butiken.

Den misstänkte stal cirka 5,000 100,000 baht kontanter från optikbutiken på första våningen. Den misstänkte bröt sig även in i ett sovrum på övervåningen innan han stal guldarmband och smycken och skyndade iväg. De totala föremålen är värda mer än XNUMX XNUMX baht, enligt optikern.

Händelsen rapporterades till Banglamungs polis.

Pattaya News noterade att den optiska butiken ligger bara 700 meter från ett apotek som hade ett liknande brott tidigare i veckan. Brottet skedde också under ungefär samma tidsperiod som det tidigare brottet

Pattaya-polisen jagar en påstådd tjuv som bröt sig in på ett lokalt apotek och stal tusentals baht

Pattayas polistjänstemän tror att den misstänkte kan vara samma person och är en potentiell serietjuv i Pattaya-området. Invånare och företagare ombeds se till att deras värdesaker och egendom är ordentligt säkrade och att deras CCTV-system fungerar just nu. På grund av Covid-19 och relaterade restriktioner och åtgärder på plats för att kontrollera viruset, är många lokala företag stängda och många människor är arbetslösa och kan eventuellt ta till brott, varnade Pattaya-polisen.

En utredning och jakt på den misstänkte pågår, tillade polisen i Pattaya.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.