Polisen i Pattaya fortsätter att slå ner på "sociala" sammankomster, maskbärande och offentligt drickande

Pattaya, Thailand-

Flera lokala invånare i Pattaya har skickat rapporter, kopior av biljetter och oro över att ha blivit fängslade för Covid-19-relaterade kränkningar som att dricka offentligt, sammankomster (även med så få som två personer) och liknande händelser.

Pattaya-polisen har inte släppt ett officiellt uttalande nyligen, men tidigare inställda kontrollpunkter för rattfylleri tillfälligt och under en nationell polisorder säkerställer att nöddekretet om att stoppa sociala sammankomster har högsta prioritet.

Pattaya News har skickats och informerats om vad som verkar vara flera kopior av biljetter och böter från människor under de senaste dagarna, inklusive:

-6000 baht bara för att ta en öl nära Jomtien Beach

-4000 baht för att sitta med en person utanför sin lägenhet, en person hade en alkoholhaltig drink

-5000 baht för att gå på Soi Buakhao med en öl från 7-11 bara

-20,000 XNUMX baht för en grupp som dricker på stranden som alla bor tillsammans

-6000 baht för att inte bära mask när du cyklar.

Vi betonar att vi inte självständigt har verifierat vart och ett av dessa påståenden men baserat på bevisen som presenteras verkar de vara korrekta. Pattaya-polisen har också betonat att alla sociala sammankomster eller offentligt drickande, särskilt festande och alkoholrelaterat, för närvarande är förbjudet enligt nöddekretet.

Pattaya, som turiststad, är traditionellt "avslappnad" på saker som offentligt drickande eller berusning, men på grund av Covid-19-situationen verkar det för närvarande inte vara fallet runt området. Polisen försöker också undvika att upprepa mycket omtalade incidenter förra året där vissa områdesmarknader i Jomtien och Soi Buakhao blev "tillhållsplatser" trots Covid-19-reglerna, med människor som köper alkohol mellan 7-11 och "hänger" i närheten.

I verkligheten har offentliga berusnings- och alkohollagar alltid funnits i böckerna i Pattaya och olagliga, men sällan tillämpats. När det gäller social sammankomst verkar det som att brottsbekämpande myndigheter använder nöddekretrelaterade åtgärder för att upprätthålla dessa beteenden.

Det officiella "rådet" från Chonburi Department of Public Health är att människor ska stanna hemma, arbeta hemifrån om möjligt och bara umgås med medlemmar i sitt eget hushåll hemma.

Vissa läsare har frågat The Pattaya News om lagligheten av sådana biljetter eller verkställighet kring sammankomster. Vi skulle råda de som har sådana frågor att hänvisa dem till en advokat eller jurist.

Sändning
Användarrecension
2.25 (8 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/