Bebisvalhaj räddad av båtbesättning efter att ha blivit intrasslad i ett fiskenät i Sattahip

FOTO: Skärmdump från video från Sophon Cable TV

Sattahip, Chonburi –

En valhajunge fick hjälp efter att ha fastnat i ett fiskenät i Sattahip tidigare i veckan.

En video skickades från en lokal invånare till reportrar i Sattahip som visar upp händelsen. Personen som filmade videon, som inte var identifierad, sa att valhajen simmade nära en turbåt och att de ombordvarande på fartyget märkte att hajen hade blivit intrasslad med ett fiskenät vilket orsakade begränsningar för dess simning och rörelse.

En malaysisk medborgare som fiskade på båten räddade valhajen genom att skära av fiskenätet med en kniv utan att orsaka någon skada.

FOTO: Skärmdump från video från Sophon Cable TV

Baserat på videofilmer verkade valhajen lägga märke till den vänliga gesten och borttagandet av nätet och följde lekfullt efter och interagerade med de icke namngivna båtpassagerarna under en tid innan den lugnt simmade iväg.

FOTO: Skärmdump från video från Sophon kabel-TV

Detta är den tredje iakttagelsen/incidenten av en valhaj i Chonburi-området på en vecka, vilket visar att de enorma djuren återvänder till de lokala vattnen, kanske på grund av en förbättrad miljö och färre båtar och turister i viken, drivna av Covid-19-restriktioner som till stor del har fått turismen, särskilt utländsk, att stanna.

I en särskilt sorglig incident hittades en död valhaj liggande på framsidan av ett lastfartyg i Si Racha igår (11 maj)th).

https://thepattayanews.com/2021/05/11/dead-whale-shark-found-lying-on-front-of-cargo-ship-in-si-racha/

En lokal fiskare fångade förra veckan den sällsynta iakttagelsen av vad som såg ut att vara en valhaj i havet nära Pattaya. Baserat på storleken på hajen som finns i hamnen i Laem Chabang tros de vara olika djur. Man tror också att denna valhaj är ett annat djur än det som räddades från ett fiskenät i Sattahip.

https://thepattayanews.com/2021/05/07/whale-shark-spotted-by-fishermen-off-pattaya-coast/

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.