Walk-in Covid-19 vacciner kommer att vara tillgängliga för alla invånare i Thailand i hela landet från juni och framåt, säger folkhälsoministern

FOTO: Daily News

Nationella -

Alla invånare i Thailand över hela landet kommer att kunna ta emot Covid-19-vaccinsprutor utan att behöva boka tid från och med juni och framåt, meddelade folkhälsominister Anutin Charnvirakul idag, den 12 maj.

Den nationella vaccinkommittén, som leds av folkhälsoministern, gav också grönt ljus till alla provinser att tillhandahålla vaccinationscenter för det första skottet av Covid-19-vaccinympning, för att påskynda den inhemska injektionen av upp till 70 procent av alla invånare i varje provins.

Dessutom godkände kommittén ytterligare upphandling av 5 miljoner Covid-19-vacciner, vilket ger totalt 150 miljoner doser i Thailand, samt förhandlingar med potentiella vaccinföretag om att skaffa vacciner för att bekämpa nya Covid-19-varianter.

Anutin uppgav att massvaccinationen planeras in i tre grupper från juni, för att skapa flockimmunitet, enligt följande:

  1. De som är registrerade via applikationen 'MohPrompt' (Doctors Ready).
  2. De som begär vaccination som grupp, till exempel i stora fabriker eller företag.
  3. De som inte kan boka vaccinationen online eller har problem med registreringen. Denna grupp kommer sannolikt att inkludera utländska invånare, noterar The Pattaya News, även om kristallklara detaljer kring detta fortfarande inte har avslöjats, med den thailändska regeringen som bara upprepade gånger säger att utländska invånare kommer att tillåtas att få vaccinet utan förtydligande om vilket bevis på hemvist kommer att vara nödvändig. Detta förväntas bli klarlagt under de närmaste veckorna.

Varje provins har sitt eget ansvar för den provinsiella ympningen. Folkhälsoministeriet ansvarar endast för att distribuera vacciner på dess begäran. De som går in för vaccinationer kommer inte att kunna begära sitt eget varumärke, de som är intresserade av specifika märken skulle behöva utforska alternativ på privata sjukhus när de skaffar vacciner, tillade folkhälsoministeriet.

Dr Opas Karnkawinpong från Department of Disease Control (DDC) resonerade vidare att den provinsiella inokuleringen, inte bara i högriskområden, sannolikt kommer att påskynda proceduren i hela landet. Provinsiella folkhälsokontor kan också genomföra massvaccination utan att vänta på tillstånd när de är klara.

"Walk-in-vaccinationer kommer också att minska hindren för teknisk otillgänglighet och uppmuntra fler att få vaccination. Människor måste utvärdera eventuella biverkningar från jabben via Mor Prom-applikationen. Om de inte har appen kommer medicinsk personal att göra uppföljningen”, avslutade Dr. Opas.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.