Brittisk expat hittades död i Pattayas hus med husdjurshundar som skyddade hans kropp

Pattaya –

En brittisk expat hittades död i ett hus i Pattaya i natt med sina två hundar skyddande bredvid sig.

Nongprue-polisen underrättades från Wanpen Supanthong, 56, som bor intill, klockan 5:00 idag, den 13 maj, om incidenten i ett hus i Soi Marb Yailia 22.

Polis, räddningsarbetare och The Pattaya News anlände till huset och fann att dörren och porten var låsta med tecken på illaluktande i närheten. Räddningsarbetare tilläts av polisen att låsa upp dörren efter att upprepade försök att kontakta alla passagerare där inne, enligt uppgift gick obesvarade förutom skällande hundar.

De hittade kroppen av en 74-årig brittisk man (The Pattaya News håller undan hans namn i väntan på ambassad och familjemeddelande.) inne i huset liggande avliden på golvet.

Hemmet och området där mannen hittades beskrevs av räddningspersonalen som rörigt och att hundarna hade orsakat en enda röra som förvärrade situationen. Två hundar hittades som skyddade mannens kropp och skällde mot räddningspersonal.

Polisen berättade för lokala medier att de inte hittade några tecken på kamp på mannens kropp eller inne i huset. Polisen tror att mannen dog cirka två till tre dagar innan hans kropp hittades. Hundarna fördes säkert bort från mannens kropp även om räddningsarbetare inte omedelbart uppgav för lokala medier vad som skulle hända med djuren.

Wanpen berättade för polisen i Pattaya: "Jag har inte sett honom på ungefär tre dagar och han satt normalt ute varje dag och lekte med sina hundar. Jag märkte hans frånvaro och kunde höra djuren skällande inne i hemmet men inte släpptes ut. Jag märkte också att det kom dålig lukt från huset och jag bestämde mig för att ringa Pattaya-polisen.”

"Jag visste att han just hade kommit tillbaka från Bangkok med huvudvärk några dagar innan och jag såg honom inte sedan det korta samtalet och hälsningen." Wanpen uppgav.

Räddningspersonal flyttade försiktigt hans kropp till ett sjukhus. Polisen fortsätter sin utredning för att hitta dödsorsaken och en obduktion förväntas genomföras. Polisen arbetar med att kontakta mannens familjemedlemmar och ambassad.

Pattaya News noterar att fullständig PPE för närvarande används för alla oförklarliga dödsfall som en försiktighetsåtgärd för Covid-19.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.