Moderna Covid-19-vaccin ges godkännande för akut användning av Thai Food and Drug Administration

Thailand-

Thai Food and Drug Administration meddelade i kväll, den 13 maj 2021, att de officiellt hade beviljat godkännande för akut användning av Moderna Covid-19-vaccinet.

Vaccinets godkännande för akut användning är giltigt i minst ett år och gäller från och med idag.

Detta är det fjärde Covid-19-vaccinet som ges godkännande för akut användning i Thailand, efter Sinovac, Astrazeneca och Johson & Johnson. Moderna kommer dock i första hand att erbjudas av Thai Government Pharmaceuticals Organisation att fungera som en mellanhand mellan Moderna och privata sjukhus/organisationer då Moderna inte säljer till privata organisationer i nuläget.

Även om akutbruksgodkännandet gavs i kväll finns det ingen definitiv tidslinje för när Moderna kommer att finnas tillgängligt på privata sjukhus i landet för köp. Moderna kommer att vara ett alternativ för de som vill betala som kanske inte vill registrera sig för ett gratis Covid-19-vaccin, såsom Sinovac eller Astrazeneca.

Den thailändska regeringen har upprepade gånger sagt att utlänningar kommer att kunna registrera sig och få ett vaccin om de bor i Thailand, även om den processen fortfarande inte är klar och det troligen kommer att ta flera veckor till, om inte längre innan den processen är klarlagd över hela landet.

När det gäller Chonburi kommer Pattaya att börja vaccinera lokala invånare på allvar under de närmaste veckorna och har också sagt att utländska ex-pats kommer att inkluderas, även om detaljerna om hur man kan registrera sig som icke-thailändsk medborgare inte heller har meddelats ännu.

Sändning
Användarrecension
4 (5 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/