Antalet initiala Sinovac Covid-19-vacciner för Pattaya och Banglamung-området i mitten av maj minskade, inokuleringsdatumet skjuts upp något

Banglamung –

Antalet Sinovac-vacciner som planerats till Banglamung och Pattaya i mitten av maj har minskat från 30,000 20,000 doser till 14 2021 doser, enligt stadens tjänstemän i kväll den XNUMX maj XNUMX. Vaccinationsdatum har också skjutits upp något på grund av bristen på utbildad medicinsk personal för denna första stora sats av vacciner.

Pattayas biträdande borgmästare Manot Nongyai sa till lokala Pattaya-media idag, inklusive The Pattaya News, "Antalet Sinovac Covid - 19 vacciner som satts till mitten av maj har minskat från 30,000 20,000 doser till 40,000 XNUMX doser. (The Pattaya News noterar att vi tidigare hade fått ett antal på XNUMX XNUMX tidigare denna månad, även om det också till synes har minskat på grund av pågående utbrott av högre brådska i Bangkok-området) Chonburi Public Health Office sa att minskningen främst beror på begränsade doser tillgängliga på nationell nivå just nu och att andra områden hade högre prioritet på grund av pågående utbrott. Detta förväntas dock vara löst inom bara några korta veckor, och majoriteten av Thailands vacciner förväntas börja komma från lokalt producerade AstraZeneca. Vi är fortfarande på rätt spår för våra planer att åter öppna för utländsk turism i oktober."

"Denna sats av vacciner var ursprungligen planerad till ett vaccinationsdatum 17-18 maj". Men vi har ett problem med att det inte finns tillräckligt med medicinsk personal för vaccinationen, och säkerheten är vår högsta prioritet så vi kommer att försena planen väldigt lite.” Vice borgmästaren fortsatte.

"Förut hade vi planerat för fem platser för vaccinationen men nu har det minskat till fyra platser som är på Bangkok Pattaya Hospital, Mueang Pattaya School, Pong Municipality och Eastern Indoor Athletics Stadium. Vi kommer att informera allmänheten via våra sociala mediekanaler som Pattaya PR och Chonburi PR när dessa datum är på plats samt de som tidigare har registrerat sig via onlinekanaler.” uppgav vice borgmästaren.

Staden har ständigt sagt att utlänningar kommer att kunna få en vaccination under det kostnadsfria programmet, även om den registreringsprocessen ännu inte har ägt rum. Banglamung har tidigare inokulerat högriskyrken som sjukvårdspersonal, första responders, brottsbekämpande myndigheter och stadens ledning. Denna fördröjning är endast för den aktuella omgången av inokulering, noterar The Pattaya News, med många fler omgångar fortfarande planerade eftersom staden planerar att få den stora majoriteten av lokalbefolkningen inokulerad inom bara några korta månader. Staden planerar att tillåta walk-in om förnödenheter finns tillgängliga i framtiden, men dessa datum är ännu inte tillgängliga.

Planen, enligt Pattaya City och flera thailändska turistorganisationer, och Thai Tourism Authority är att få 70 % av lokalbefolkningen inokulerade i tid för att öppna för "Högsäsong" under fjärde kvartalet i år för vaccinerade turister utan karantän och åter -öppna städerna slutar turistindustrin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.