Thai Royal Gazette släpper order som ändrar Covid-19 färgzoner, nya åtgärder börjar måndagen den 17 maj

Thailand-

Thai Royal Gazette släppte i kväll en order som godkände ett förslag från Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) tidigare idag om att ändra zonkodning i landet som reglerar allmänna restriktioner och åtgärder relaterade till Covid-19 i kungariket.

Ordern, som tar träder i kraft måndagen den 17 maj 2021, reducerar de högsta och strängaste kontrollzonerna, eller mörkröda, till fyra områden från sex tidigare: Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani och Samut Prakan. Chonburi har släppts till en "röd zon" eller kontrollerats, och Chiang Mai har släppts till en "orange zon", eller övervakning.

Bland andra åtgärder är de huvudsakliga åtgärder som reduceras för Chonburis läsare, majoriteten av vår publik, att äta middag kommer att tillåtas med normala sittplatser fram till 11:00 (även om guvernören kan stärka denna regel om han så vill.) I "Deep Red" ”-zoner, som Bangkok, kommer att tillåtas äta i 25 % kapacitet fram till 9:00 och take-away till 11:00 Orange zoner tillåter att äta som vanligt. Alkoholförsäljning är förbjuden på restauranger i hela landet, och barer och nöjesställen måste hållas stängda över hela landet.

TPN-media noterar att Chonburi-provinsen också kommer att behöva släppa riktlinjer och order, som borde vara över denna helg, och ge vägledning kring deras provinsiella restriktioner. Guvernörer får stärka reglerna, men inte försvaga dem.

De flesta åtgärder och nedläggningar är reglerade på provinsnivå, så regler kring föremål som gym, pooler, massagebutiker, stränder och andra ställen kommer att släppas av Chonburis regering vid ett senare tillfälle.

Ordern innehåller också ett officiellt undantag för maskbärande vid organiserade officiella möten där någon kan behöva hålla ett officiellt tal eller åsikt och antingen har vaccinerats eller nyligen tagit ett Covid-19-test och bevisat att de inte är smittade utan måste följa sjukdomsbekämpning åtgärder, vara socialt distanserad och ta bara bort en mask om du är involverad i diskussioner eller talar.

De sjutton röda provinserna är Kanchanaburi, Chon Buri, Chachoengsao, Tak, Nakhon Pathom, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin), Ayutthaya, Phetchaburi, Yala, Ranong, Rayong, Ratchaburi, Samut Sakhon, Sur Song. Än mig.

De återstående provinserna är orange.

Vi kommer att uppdatera dig om provinsspecifika beställningar så snart de släpps.

Sändning
Användarrecension
3.57 (7 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/