Chonburi Public Health Office tillkännager 39 bekräftade, nya fall av Covid-19 i morse

FOTO: Thairath

Chonburi –

Chonburi Department of Public Health tillkännagav 39 nya och bekräftade fall av Covid-19 med ett nytt dödsfall i morse (19 maj).

Detta gör totalt 3,809 19 fall av Covid-992 i den aktuella infektionsomgången, varav XNUMX fortfarande är i medicinsk vård, med totalt sexton registrerade dödsfall i Chonburi sedan starten av denna senaste infektionsomgång i början av april. Detaljer om dödsfallet släpptes inte omedelbart.

 

Dessutom har totalt 2,801 73 personer nu släppts från sjukvård och återhämtat sig helt sedan denna nuvarande våg började. XNUMX personer släpptes i går.

De nya fallen på distriktsnivå var följande idag:

Mueang Chonburi med 6, Si Racha 6, Banglamung (inklusive Pattaya) 13, Sattahip 2, Ban Bueng 2, Pan Thong 5, Ko Chan 3 och två patienter överfördes från en annan provins till Chonburi för medicinsk vård.

Uppgifterna om dagens fall var:

  1. Nära kontakter med tidigare patienter
    • I familjer, 5 fall
    • På arbetsplatser, 2 fall
  2. Nära kontakt under utredning 11 fall
  3. Under utredning i allmänhet, 21 fall

Det sista dygnet testades totalt 172 närkontakter från kontaktspårning och 1,819 personer testades i proaktiv testning när sjukvårdspersonal går ut i samhället.

Alla väntar på resultat. Dessutom testades ytterligare 732 personer från kungliga mobila testbilar och väntar också på resultat när tjänstemän intensifierar aggressiva tester i samhället. Chonburi har också börjat proaktiva masstester på industriområden och för arbetare med social trygghet på "högrisk" platser som har interaktion med allmänheten (som stormarknader, kollektivtrafik, restaurangpersonal, etc) och testade 2,219 XNUMX fall i denna kategori.

Chonburis folkhälsotjänstemän ber allmänheten att fortsätta arbeta hemifrån om möjligt och särskilt för att undvika små sociala sammankomster med människor som inte är medlemmar i ditt eget hushåll tills situationen förbättras. Detta gäller särskilt "drickscirklar" som involverar alkohol eller dela mat, till exempel en grill i thailändsk stil.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/