Ytterligare 1.5 miljoner doser av Sinovac-vaccin anländer till Thailand i morse, miljontals ytterligare skott planerade i juni

FOTO: Government Pharmaceutical Organisation (GPO)

Bangkok -

Den kinesiska ambassaden i Bangkok tillkännagav ett uttalande online idag, den 20 maj, att ytterligare 1.5 miljoner doser av Sinovac-vaccin från Folkrepubliken Kina har anlänt till Thailand under de tidiga timmarna i morse.

Statusen löd: "Den 20 maj har Sinovac-vaccinerna som den thailändska regeringen köpt i mängden 1.5 miljoner doser anlänt till Bangkok. För närvarande har Kina tillhandahållit och finansierat åtta partier av Covid-19-vacciner för Thailand hittills. De kinesiska vaccinerna kommer att hjälpa thailändare att kämpa mot det nuvarande utbrottet av Covid-19. Vi stöder Thailands kamp mot viruset.”

Dr. Withoon Danwiboon, MD, verkställande direktör för Government Pharmaceutical Organization (GPO), tillade att GPO har fått totalt sex miljoner Sinovac-vacciner sedan det första partiet kom i februari. Ytterligare tre miljoner partier är också planerade att anlända i slutet av juni.

"För närvarande har totalt 60 miljoner sprutor av Sinovac-vacciner inokulerats i 45 länder runt om i världen och är rankat som det näst mest använda Covid-vaccinet i världen, endast toppat av Pfizer." Withoon avslutade.

FOTO: Government Pharmaceutical Organisation (GPO)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.