"Koh Si Chang-modellen" inriktar sig på att 100 % av de berättigade öborna ska vaccineras mot Covid-19

Foto med tillstånd av The Bangkok Times

Koh Si Chang, Si Racha, Chonburi –

En vaccinationskampanj mot Covid -19 på Koh Si Chang är inriktad på att vaccinera alla berättigade invånare på ön som en modell för att återställa turismen, även om det inte kommer att vara obligatoriskt.

Vaccinationskampanjen började på Koh Si Chang-sjukhuset igår (21 majst).

Chonburis viceguvernör Tawatchai Sithong besökte invånare och medicinsk personal på Koh Sichang-sjukhuset under vaccinationskampanjen.

Foto med tillstånd av The Bangkok Times

Koh Si Changs borgmästare Damrong Paetra, som också var på evenemanget, sa till The Pattaya News, "Koh Si Chang har drabbats av pandemin eftersom den huvudsakliga ekonomin här kommer från turism, särskilt utländsk även om inrikes är betydande också .â€

"Vår plan är att göra ön som en modell för att vaccinera alla berättigade invånare på ön för att återställa vår lokala ekonomi."

†I framtiden kan vi ‘kan†ha en regel där alla som vill besöka Koh Si Chang ska vaccineras eller ha bevis på liknande status. Men detta är fortfarande i djup diskussion och inte hugget i sten.” fortsatte borgmästaren.

"Koh Si Chang-modellen kan enkelt göras eftersom det är en liten ö där resebegränsningar är kontrollerade." avslutade borgmästaren.

Koh Si Chang har cirka 4,000 70 invånare och Chonburis regering samarbetar med den turistberoende ön för att tillhandahålla vacciner till alla berättigade invånare, vilket inte inkluderar barn eller utländska invånare just nu. Utlänningar kommer dock att kunna registrera sig i början av juni enligt meddelanden från den thailändska regeringen i går. På grund av deras lilla antal invånare siktar Koh Si Chang på att vara en av de första platserna i Thailand som når det thailändska målet att cirka XNUMX procent av sina medborgare ska vaccineras för att utvecklas till vad de hoppas ska vara flockimmunitet.

KÄLLA: Bangkok Times

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook,  Twitter,  Google Nyheter,  Instagram,  TikTok,  youtube,  Pinterest,  Blädderblock,  talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebook-grupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/Â eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera med oss ​​eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? E-posta oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.