Thailändska meteorologiska avdelningen varnar för monsunregn i södra Thailand under hela veckan, orsakat av den tropiska cyklonen "YAAS" över Bengalbukten

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen har i eftermiddags, den 24 maj, varnat för en tropisk cyklon "YAAS", som får monsunregn att råda över sju provinser i Andamansjön och Thailandsbukten, med start idag till och med lördagen den 29 maj.

Stormen rör sig nordnordväst med en hastighet av cirka 8 km./h. med maximala ihållande vindar på cirka 65 km./h. Det förväntas landfalla över övre Indien under den 26:e och 27:e maj, vilket resulterar i regn i södra delen av landet hela veckan från 24:e till 29:e maj.

Kraftiga till mycket kraftiga regn förutspås för söder, särskilt i Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phangnga och Phuket. Människor i söder bör vara försiktiga med svåra förhållanden.

Stark vind och vågor förutses över Andamansjön och Thailandbukten. Cirka 2-4 meter vågor är sannolikt i Andamansjön och över 4 meter i åskregnområden i Andamansjön medan cirka 2 meter vågor förutsägs i övre viken, 1–2 meter i nedre viken och cirka 2 meter i områden med åskregn.

Alla små fartyg i Andamansjön bör hålla iland och alla fartyg i viken bör gå försiktigt fram under varningsperioden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4.25 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.