Pattaya City kommer att föreslå "Pattaya Move On" turismplan till Thai Covid Center för att välkomna vaccinerade utlänningar utan karantän i oktober

Pattaya –

Pattayas stadsmyndigheter planerar tillsammans med Pattayas turistmyndighet i Thailand (TAT) och affärssektorn i Pattaya att föreslå Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, ett "Pattaya Move On"-turismprogram för att välkomna vaccinerade utländska turister till staden utan karantän under fjärde kvartalet 4.

Det är viktigt att notera att detaljerna i den här artikeln är för närvarande förslag och kan ändras snabbt. De är inte garanterade att de kommer att hända men är den nuvarande planen staden går vidare med.

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunpluem uttalade som ordförande för det lokala mötet idag, den 26 maj, att "Pattaya Move On"-projektet är under samarbete mellan Pattaya City och Thailands turistmyndighet för att återuppliva turismen för lokala turistmål, särskilt i Bang Lamung och Sattahip District, som kärnan i planen.

Förslaget, som ligger till grund för Neo Pattayas idé om förtroende- och säkerhetsturism, kommer att välkomna vaccinerade turister från länder med lågriskcovid-19-infektioner enligt folkhälsoministeriets statistik. Besökarna ska vara helt vaccinerade med det vaccin som är certifierat av deras ursprungsland inom högst ett år. Barn under 12-18 år kommer att behöva ett Covid-19 negativt intyg inom 72 timmar före resan. Yngre barn kommer inte att behöva någonting utan måste bo hos föräldrarna hela tiden.

Vid ankomst måste turister bo på SHA (Safety and Health Administration)-certifierade hotell i endast två distrikt, Bang Lamung och Sattahip, under hela vistelsen och kan njuta av aktiviteter på sina utsedda områden av Pattaya-myndigheten i 7 dagar före avgång till andra områden i provinsen. Ett Covid19-test kommer att krävas på dag fem och om det är negativt kommer turisterna att kunna resa fritt på dag sju.

Listan över föreslagna aktiviteter släpptes inte eller diskuterades annat än att tillgång till stranden skulle vara en del av planen. Det är också oklart om turisterna skulle kunna resa på egen hand eller skulle behöva en guide. En del av diskussionen har handlat om att endast använda SHA-utsedda transporter för att resa under de första sju dagarna.

Planen genomförs under de 12 åtgärderna i Thailands standardoperationsprocedur, inklusive åtgärder för att stödja internationella flygningar på U-Tapao International Airport och Suvarnabhumi International Airport; åtgärder för att resa från flygplatsen till boendet; kundserviceåtgärder vid ankomst till hotell, strandturismåtgärder; förvaltningsåtgärder för gemensamma rastplatser; turism och navigering; och åtgärder för att tjänsteleverantörer ska bli certifierade enligt SHA+-standarden.

Genom att implementera planen måste Pattaya City distribuera Covid-19-vaccination till minst 70 procent av befolkningen i Banglamung- och Sattahip-distrikten i slutet av juli för att kunna öppna staden igen för turister under högturismsäsongen i oktober. Huvudmålet för utländska turister är tyska och ryska medborgare, konstaterade borgmästaren.

"Förslaget kommer att presenteras för folkhälsoministeriet innan det går igenom till Centre for Economic Situation Administration (CESA) respektive Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) före mitten av juni för att följa vaccinationsplanerna som regeringen fastställde för Pattaya City och turistsektorn”, avslutade Sonthaya.

Pattayas plan kommer att vara mycket beroende av att en liknande plan i Phuket går bra, som är tänkt att börja i juli.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.