32 thailändare och utlänningar greps i Pattaya för påstås ha druckit alkohol, rökt shisha och brutit mot Covid-19-åtgärder

Pattaya –

32 thailändare och utlänningar har arresterats i en räd i Pattaya medan de påstås ha drickit alkohol och rökt shisha och relaterade produkter på en bar och restaurang som Pattaya-polisen uppgav bröt mot det nuvarande thailändska nöddekretet för att förhindra spridningen av Covid-19-koronaviruset.

Ett team från polisen i Pattaya City under ledning av major Chainarong Chainn slog till mot "Sky Mountain"-baren och restaurangen klockan 11:30 i går kväll, den 27 maj, efter ett tips från en orolig medborgare. 32 thailändare och utlänningar ska ha hittats dricka alkohol, umgås och mingla och använda shisha och liknande rökutrustning.

Av dessa 32 personer var 24 av dem thailändska kunder och personal, en chef och sju utlänningar. De greps alla och fördes till Pattayas polisstation på Soi 9.

Gripandet följer efter att polisen i Pattaya underrättats från lokala berörda medborgare eftersom de enligt uppgift var oroliga över Covid-19-situationen och risken för att viruset skulle kunna spridas.

Alla arresterade kunder står inför anklagelser för att ha förolämpat Chonburis sjukdomskontrollorder som förbjuder att samla, mingla och dricka alkohol i grupper. Chefen, som inte namngavs, står också inför anklagelser om att ha kränkt Chonburis sjukdomskontrollorder utöver att ha tillåtit att dricka alkohol på en restaurang (för närvarande mot lagen), samt att olagligt driva ett företag (inklusive tidigare gällande lagar). stängning 11:00 i Chonburi) och illegal försäljning av vattenpipa och relaterade rökprodukter.

Shisha har varit olaglig långt före Covid-19, konstaterar Pattaya News.

Pattaya City Police kommer också att samarbeta med Banglamung-distriktets tjänstemän för att överväga stängningsåtgärder mot lokalen och för att identifiera ägaren till företaget.

Enligt det nuvarande nöddekretet som gäller i Thailand kan strikta straff som kan variera i tiotusentals baht och/eller fängelse tillämpas på alla de arresterade, inklusive kunderna, i natt. Att mingla, umgås och samlas offentligt, särskilt med människor som inte kommer från det egna hushållet och alkohol, förblir mot Chonburis nuvarande beslut om smittsamma sjukdomar som gäller tills vidare.

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.67 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.