Myndigheterna i Phuket avslöjar sin beredskap att lansera projektet "Phuket Sandbox" för vaccinerade utländska turister, vaccinregistrering för utvalda utlänningar på ön för att fortsätta imorgon

Phuket -

Myndigheterna i Phuket informerade idag, den 1 juni, offentligt att de är beredda att välkomna vaccinerade utländska turister till projektet "Phuket Sandbox" och dess procedur för att öppna vaccinregistrering för utvalda utlänningar, främst de med arbetstillstånd, på ön imorgon.

Phukets guvernör Narong Woonciew berättade för Associated Press att mer än hälften av Phukets befolkning redan hade vaccinerats. Ett antal av 466,587 70 personer, eller XNUMX procent av den totala befolkningen, är planerade att bli skurna i slutet av juni för att skapa flockimmunitet innan återöppningen, enligt Narong.

"För närvarande har totalt 279,943 59.9 personer, motsvarande 98,795 procent av befolkningen, fått sitt första stick och cirka 19 371,397 personer har genomfört två sprutor med Covid-XNUMX-injektioner. Återstående XNUMX XNUMX personer har redan registrerat sig och väntar på att bli vaccinerade, sa guvernören till pressen i morse.

Phukets myndigheter diskuterar med provinsiella folkhälsomyndigheter för att hitta en lösning för att ta emot inkommande vaccinerade turister samtidigt som de implementerar effektiva hälsoåtgärder för att bygga upp förtroende och säkerhet bland både turister och lokala bostäder.

Samtidigt uppgav Pracha Asawateera, södra distriktschef för DEPA (Digital Economy Promotion Agency), i eftermiddags att den lokala registreringsansökan "Phuket Must Win" kommer att öppna vaccinregistreringen för utlänningar och migrantarbetare som har arbetstillstånd och arbetar på ön för första dagen imorgon, 2 juni. Detta är en registrering och inte själva inokuleringen.

Arbetsgivare för legaliserade migrerande arbetstagare och utländska invånare som är i en riskgrupp kan ansöka om registrering kl. 9:00. imorgon, medan de som inte är i riskgruppen kommer att kunna anmäla sig från kl 1 och framåt.

Båda grupperna är planerade att få sin första vaccination mellan den 3:e och 4:e juni, enligt chefen. TPN media noterar dock att datum och information kan ändras utan föregående meddelande. För information om vaccinationer nära dig, föreslår TPN media att du kontaktar sjukhuset där dina journaler för närvarande finns registrerade eller frågar på det lokala kommunkontoret. Processer och procedurer varierar mycket för närvarande även från en by till en annan.

För mer information om Phuket Sandbox, vi föreslår denna Facebook-grupp, som drivs av turistorganisationer på ön.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.