Tre pro-demokratiska demonstranter, Arnon, Mike och Justin, beviljades borgen i dag efter månader av frihetsberövande på grund av anklagelser om läsvärda

FOTO: Prachachat

Bangkok -

Tre prodemokratiska aktivister, Arnon Nampa, Panupong "Mike Rayong" Jadnok och Chukiat "Justin" Saengwong, har beviljats ​​borgen av brottmålsdomstolen idag, den 1 juni, efter att ha fängslats tidigare i år i Bangkok Remand Prison på grund av anklagelser om försedda .

Alla tre av dem stod inför 112-anklagelserna sedan februari och mars efter att ha deltagit och påstås ha utfört kränkande handlingar relaterade till den kungliga institutionen vid en prodemokratisk demonstration över natten på Thammasat University i september 2020.

FOTO: Prachatai

Justin var den förste som tillfälligt släpptes från Bangkoks häktningsfängelse i morse, följt av Arnon och Mike i eftermiddags med en borgen på 200,000 19 baht vardera. Både Mike och Arnon kommer att släppas från Thammasat University där de precis har återhämtat sig från Covid-XNUMX-infektioner.

I likhet med andra frigivna aktivister måste de alla tre avstå från att delta i några aktiviteter, organisera eller leda protester, och vara värd för tal som är stötande för den kungliga institutionen och inte heller lämna landet utan domstolens tillstånd.

Samtliga har enligt uppgift gått med på villkoren innan frigivningen.

Det är värt att notera att alla de framstående protestledarna i den prodemokratiska rörelsen, nämligen Arnon Nampa, Panupong “Mike Rayong” Jadnok; Parit "Pingvin" Chiwarak; Chaiamorn "Ammy the Bottom Blues" Kaewwiboonpan; Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul; Jatupat “Pai Daodin” Boonpattararaksa; Somyot Pruksakasemsuk, har alla släppts.

Demonstranterna ska enligt uppgift förutse deras nästa steg mot sina kärnkrav, inklusive premiärministerns avgång, upplösningen av parlamentet och reformering av den högsta institutionen. Hittills har dock alla frigivna följt villkoren för sin borgen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.