Första lott av Siam Bioscience-producerade AstraZeneca-vacciner som kommer att distribueras över hela landet i Thailand denna vecka, säger företagets tjänstemän

Bangkok -

AstraZeneca-företaget har levererat sina första Thailand-tillverkade Covid-19-vacciner till den thailändska regeringen vid en överlämnandeceremoni i morse den 2 juni, hedrad av flygchefsmarskalk Sathitpong Sukwimon, styrelseordförande för Siam Bioscience Co., Ltd., och James Teague, styrelseordförande för AstraZeneca. (Thailand) Co.

Covid-19 vaccinproduktionscentret i Thailand är ett samarbete mellan AstraZeneca och Siam Bioscience, den ledande bioläkemedelstillverkaren i Thailand enligt deras egna uttalanden, för att uppmuntra alla länder i Sydostasien att ha universell och rättvis tillgång till vacciner under svårigheterna av global pandemi.

Thailands AstraZeneca-vacciner kommer att levereras till Folkhälsoministeriet för lokal distribution omedelbart och är planerad att börja levereras utomlands denna vecka. Vaccinerna har certifierats för kvalitets- och säkerhetsstandarder av tillsynsmyndigheter i landet och har klarat kvalitetstestning vid AstraZenecas utsedda laboratorier för att nå universella standarder, enligt uttalanden från AstraZeneca.

AstraZeneca Thailands president Teague sa: "I en situation där alla kämpar mot Covid-19-pandemin, är dagens händelse mycket betydelsefull och meningsfull för oss att Thailand kan producera kvalificerade Covid-19-vacciner på kort tid. Detta är en enorm prestation som har uppnåtts under vår allians med en utmärkt tillverkningspartner, Siam Bioscience. Jag skulle vilja tacka Siam Bioscience för att de tillsammans producerade och levererade vaccinerna som planerat.”

"Idag har vi ett högkvalitativt vaccin tillverkat i Thailand redo att levereras. Vi kan nu stödja den thailändska regeringen för att påskynda effektiv allokering till människor så snabbt som möjligt.” avslutade Teague.

Enligt medicinska resultat publicerade av AstraZeneca tolereras personer som får AstraZeneca Covid-19-vaccinet väl mot biverkningar. Vaccinet kan också potentiellt hjälpa till att förebygga sjukdomar från Covid-19 i alla svårighetsgrader. Dessutom visar de medicinska uppgifterna om användningen av vacciner bland tiotals miljoner människor runt om i världen att den första sprutningen av AstraZeneca-vaccinet kan minska upp till 80 % av sjukhusvistelsen.

Från och med i eftermiddags har totalt 58 provinser över hela landet tagit emot cirka 3,600 19 sprutor av AstraZeneca-vacciner för lokal distribution. De återstående 6 provinserna som är indelade i röda och orange zoner, inklusive Bangkok och Chonburi, kommer att ha sin första lott med AstraZeneca-vacciner den 19 juni. Tilldelningen av doser diskuteras fortfarande av Center for Covid-XNUMX Situation Administration.

TPN noterar att det hade funnits och fortsätter att finnas flera farhågor från vissa om att Astrazeneca och Siam Bioscience skulle kunna leverera tillräckligt med doser till allmänheten snabbt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.