Läsartalkbackresultat: När kommer nöjesställen att tillåtas öppna igen i Pattaya och/eller Thailand?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell fråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera.

Förra veckan frågade vi dig följande:

Reader Talkback: Lägg dina spel, när kommer nöjesställen att tillåtas öppna igen i Pattaya och/eller Thailand?

 

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Vi fick massor av svar på detta ämne, här är bara några av svaren. Vill du fortfarande höra av dig? Så här gör du:

Låt oss veta i kommentarer, på våra sociala medier eller maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Kom ihåg att alla kommentarer nedan är läsarens och kanske inte återspeglar dem från The Pattaya News Company Limited.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=—–=–=-=-

Mark FI tror att barer och klubbar kommer att öppna men turismen kommer inte tillbaka förrän mitten till slutet av 2022, världen är inte redo ännu

MJ-januari 2023, Thailands underhållning kommer att gå tillbaka till det normala.

Vasu B-Senast den 1 oktober 2021 kommer Pattaya att öppnas för alla vaccinerade internationella turister eftersom hela världen nu är desperat för att övervinna denna långvariga pandemi, covid 19.. enligt psykologisk vetenskap.

Adrian T-Förhoppningsvis aldrig. Landet har det bättre utan deras nattliv och underhållning och kommer att locka mycket fler kvalitetsturister utan det. De borde också göra det olagligt för utländska medborgare och thailändska medborgare som inte är gifta att dela samma hotell eller hyresrum, detta kommer också att bli av med mycket skräp. Ett annat förslag skulle vara att lagligt rikta in sig på män som söker prostitution, inte arbetarna, och göra exempel av dem i pressen, detta skulle stoppa hela branschen här en gång för alla.

Peter B-Den nuvarande situationen i Thailand är förödande inte bara för det thailändska folket som normalt skulle kunna försörja sig genom turismhandeln, utan underhållningsindustrin, i synnerhet, att driva ett företag genom COVID 2020 var mer än svårt här i Australien och vi haft i en eller annan form statligt bistånd genomgående. Min fråga är om barer, restauranger, stränder och alla former av turistunderhållning skulle tillåtas öppna imorgon KAN DE ?. Personalen har återvänt till sina familjer på landsbygden, de flesta anläggningar är till salu, hotell kommer att behöva fräschas upp, allmänt underhåll har försummats på grund av kostnader. Alla anläggningar måste förbereda sig och måste få en tydlig plan för att öppna igen. Även om den thailändska regeringen gör sitt bästa för att hålla sina medborgare säkra, måste de verkligen fatta ett definitivt beslut om riktningen för Thailands framtid och detta måste fattas av premiärministern, inte så mycket guvernörerna. Det är inte min sak hur Thailand styrs, det är bara en observation.

David PI har haft många semestrar i Thailand och genom åren, se områden som jag hade gillat och besökt förändras och enligt min mening inte till det bättre. Puket, Koh Samui och liknande. Som pensionär nu skulle jag vanligtvis stanna i Bangkok och vidare till Pattaya. Jag hoppas att oktober i år får lite frihet att besöka Thailand och att mötesplatserna öppnar igen med vissa försiktighetsåtgärder på plats. När jag blir äldre beror mina förhoppningar på att resa mer på min ålder, så tidens gång är viktigare för mig. Låt oss hoppas att oktober i år ger hopp för alla och mig.

Pascal S-Alcohol kan vara tillbaka på restauranger, pubar och hotell i Chonburi senast den 14 juni eller 12 juli. Jag hoppas i alla fall det...

Christian RA svår att ringa. Bristen på vacciner, läckande gränser och asymtomatiska bärare som inte vill sätta sig i karantän kommer att förlänga all återhämtning. Vi kanske inte har sett det värsta ännu! Invigningen av Phuket, Pattaya och sådana som Hua Hin före nästa år är önsketänkande. Thailand kommer att kräva c70m-vacciner för att dubblera 50% av befolkningen. De läckande gränserna kommer att fortsätta skapa kluster. De politiska problemen i Myanmar är inte heller till hjälp. Min gissning är högsäsong 2022, även om barer kan öppna igen ordentligt tidigare än så. Turister kommer inte att vara motiverade att resa till platser där befolkningen inte är hårt vaccinerad. Kom också ihåg att AZ-produktionen vid Siam Bioscience (som planeras att börja i början av juni 21) kommer att hjälpa till att försörja andra ASEAN-länder också.

Erik T-september eller oktober skulle vara min satsning. Den stora frågan är vad som kommer att finnas kvar att öppna.

Brian W-Stäng Bangkok – stoppa spridningen av Covid – ingen in eller ut förrän det är under kontroll. Resten av Thailand – inklusive Pattaya kommer att ha stor nytta av detta

Kacey H-Jan 2022 eller senare. Viruset är inte begränsat, nya fall skjuter i höjden och de nya Covid-varianterna som är mer resistenta mot vaccin finns nu i Thailand. "hoppet flyter inte". Invigningen i Phuket kommer att bli en katastrof och sätta oss längre tillbaka. Den thailändska regeringens avsikt att inte vaccinera expats förrän alla thailändare har vaccinerats först, oavsett expats hälsotillstånd, kommer att förvärra Covid på platser som Pattaya och försena vår öppning. Be för flockimmunitet, expats kommer att behöva det.

Ning S-turismprovinser kommer att immuniseras med 70% mycket tidigare än andra som bkk. när väl immuniserats, fall kommer förhoppningsvis att sjunka till en nivå som är tillräckligt låg för att guvernörer ska kunna argumentera med CCSA. Jag förväntar mig detta för Pattaya inom 1 månad efter starten av massvaccinationen.
då kommer CCSA att sätta nya villkor och färger för provinser, vilket gör att de kan öppnas igen. detta kan hända tidigast under juli.
det värsta scenariot: återöppning 01.10. Thai Airways meddelade att alla internationella flygningar återupptas i november. de statligt ägda flygbolagen förses vanligtvis med bra information av regeringar.

Gerald B-Vanliga know-it-alls som förutsäger WS:s bortgång, det kommer att öppnas igen så snart restriktionerna hävs. Barerna som öppnade gick väldigt bra senast med noll turister. Det finns gott om efterfrågan från expats och turismen kommer att öka detta. Bra tid för investerare IMO

Jame B-Redan på kort från oktober 2021 för fullt vaccinerade turister. Från den 21 juli sätter turister med 14 dagars karantän endast till en utvald destination som Phuket för tillfället.

Matthew M-Kan Thailand överleva ännu en obefintlig högsäsong utan utländska turister? Jag misstänker inte förrän i november.

Sean K-När de slutar utföra masstester. Den här gången förra året fanns det inga sådana testkampanjer och antalet minskade tillräckligt mycket för att öppna barer etc. Visst, folk fick fortfarande viruset men i de flesta fall visste de inte ens att de hade det eftersom de inte testades och kom över det snabbt som de flesta gör.

Mike C- Det finns en push för att vaccinera Pattaya på grund av att den årliga militärövningen har stötts rätt. Marinen skulle vilja undersöka, men även om ombordpersonal kommer att ha satt i karantän i några månader, blanda dem med en befolkning som inte har ökats ... ja, ni ser bilden. Så titta på vaxtillförseln och vaxhastigheten för PTY. Om regeringen inte får en enorm mängd doser, OCH får dessa doser i villiga armar, är det en no-go att öppna staden i juli. Att titta på vaxpriser i utvecklade länder kan vara en bra indikator på hur lång tid det kommer att ta ett underutvecklat land att öppna sig helt. Jag förutspår närmare januari.
Tomas O-oktober. En viss någon är aktuell för val runt den tiden och kom för helvete eller högvatten kommer företagen förmodligen att hitta ett sätt att öppna.
Dave C- oktober eller november
Vaccinpass kommer att rädda många affärer i Thailand och hjälpa människor att mata sina barn och familjer
Stuart F-Bars ser ut som augusti, förmodligen juli för Phuket.
Jack I-Plenty av platser är redan öppna, dock inte i Pattaya, särskilt öar och landsbygdsprovinser. Ja, de är inte "officiellt" öppna, men det är vad det är. Detta kommer att öka ju längre det pågår. Tyvärr för Pattaya är de ett för stort mål och för synliga och kommer att vara stängda ett tag.
Det var allt för den här veckan, vi kommer att ha en ny läsartalkback snart!
Sändning
Användarrecension
2.8 (5 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/