Si Racha zoo firar en ung tapirs 1-årsdag

Si Racha, Chonburi –

Khao Keow Open Zoo firade första födelsedagen för deras populära baby tapir med en speciell stor frukt- och grönsakstårta igår (1 juni)st).

Videon från evenemanget finns här:

Djurparkens chef, Taewin Ranatawongsawat, sa till The Pattaya News reportrar, "Den bedårande tapiren heter 'Bai Song' (2 på thailändska). Ja, de fick namnet för att de föddes klockan 2 ett år tidigare och de har vuxit upp under en svår period på grund av Covid-00-pandemin och långa perioder utan gäster till djurparken. Men Bai Song verkar vara ganska nöjd överlag.”

"Igår var det första födelsedagen för Bai Song. Vi firade födelsedagen med en stor tårta med färsk frukt och grönsaker som är deras favoritmat.” Taewin fortsatte.

”Bai Song har firat födelsedagen med sin nioåriga mamma och tioåriga pappa. Våra besökare är väldigt glada över att se dem också.” sa Taewin.

”Tapir är ett av Thailands skyddade djur och är för närvarande utrotningshotade. De är fridfulla växtätare och kan fortfarande hittas i naturen i Thailand i begränsad omfattning, särskilt i västra Thailand. De är också kända för att bebo Khao Sok National Park. De lever upp till trettio år så Bai Song har sannolikt ett långt, fullt liv framför sig. De tenderar att vara nattaktiva och skygga naturligt även om tapirerna på djurparken är mer vana vid människor och inte så naturligt blyga.” avslutade Taewin.

 

 

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.