UPPDATERING: Två indiska medborgare med flera år av översta vistelse arresterade i Chonburi immigrationsräder, mer information om gårdagens räder

Chonburi –

Två indiska misstänkta hittades med mer än två års överlevnad i går eftermiddag (1 junist), enligt Royal Thai Immigration-tjänstemän. Räderna arresterade också kinesiska och thailändska medborgare i vad som beskrevs som ett migrantbrott.

Immigrationstjänstemän genomförde tillslaget på åtta olika riktade punkter i Chonburi och såg också till att Covid-19-mätningarna följdes, enligt deras rapport.

https://thepattayanews.com/2021/06/01/pattaya-immigration-officers-arrest-ten-people-including-chinese-indian-and-thai-nationals-in-crackdown-on-crime-involving-undocumented-migrants/

Royal Thai immigrationspolisen har släppt mer detaljer om tillslaget i går. Den thailändska medborgaren som hittades med 36 föremål som liknade riktiga skjutvapen och vapen och anklagades för att ha sålt dem till papperslösa migranter namngavs av polisen endast som Mr. Siwakorn, 24.

Siwakorn uppgav till polisen att dessa föremål faktiskt inte kunde avfyras eller användas som vapen och hävdade att han bara var en samlare.

Den thailändska polisen ska dock ha hittat tre fungerande skjutvapen och en liten mängd marijuana samt 100 bankböcker i hans rum. Polisen undersökte om dessa bokbanker användes illegalt eller inte.

Herr Harminder Singtandhawa, 42, greps i en bostadsrätt i Nongprue. Han är en efterlyst indisk medborgare från Interpol som påstås vara inblandad i droger (heroin), enligt immigrationspolisen.

Två andra indiska medborgare greps i ett hyreshus på Mit Sampan Road i Sanesuk. Mr. Rajesh, inget efternamn angivet, 38, var på en 1,074 37 dagars översta vistelse och Mr. Gorakh Yadaw, 650, var på XNUMX dagars uppehåll enligt polisrapporten.

Tio illegala migrantarbetare bötfälldes också på fyra riktade platser, främst kinesiska medborgare. De namngavs inte och ytterligare detaljer lämnades inte.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? E-posta oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.