Eastern Spa and Wellness Association säger att över 80 % av massagebutikerna i Pattaya är permanent stängda, återstående butiker behöver klarhet om öppning eller ekonomiskt stöd

Pattaya-

Enligt ordföranden för Eastern Spa and Wellness Association har över 80 % av Pattaya Massagebutiker stängt permanent under det senaste året och mindre än 100 har fortfarande tillstånd att öppna.

Chairat Ratananophas, ordföranden för Eastern Spa and Wellness Association, gjorde kommentarerna till The Pattaya News och Associated Press igår, 2 juni 2021. På grund av Covid-19-restriktioner, massagebutiker, spa, bastur, hälsocenter och liknande anläggningar är för närvarande beordrade att tvingas stänga i Chonburi av guvernörens order och har varit i nära två månader. När det gäller permanent stängning syftade Chairat på de som inte förnyade sin licens eller helt stängde sin verksamhet, även om han medgav att vissa kunde återvända om turister gjorde det.

Enligt Chairat hade Pattaya före Covid-19 cirka 400 licensierade massage- och spabutiker. Den siffran har nu sjunkit till strax under 100 aktivt licensierade butiker, en minskning med cirka 80 % enligt honom. Även om det är möjligt att några av de stängda massagebutikerna kommer att förnya eller återköpa licenser när turister kan återvända, anses de för närvarande ur ett föreningsperspektiv vara permanent stängda.

Chairat uppgav till thailändsk press att den nuvarande nästan två månader långa och pågående stängningen av massagebutiker i Chonburi i samband med de senaste utbrotten av Covid-19 hade varit särskilt förödande, med många massagebutiksägare som permanent gav upp och återvände till sina provinser och hem. Chairat uppgav att många massagebutiksägare hade lyckats få tillbaka en del affärer, främst från inhemska turister och ex-pat invånare, under senare hälften av förra året, men de två senaste omgångarna av Covid-19-stängningar i januari och för närvarande hade orsakat många fler att ge upp.

Chairat konstaterade att även om branschen trodde att när turister återvände skulle saker förbättras avsevärt och hade tilltro till programmet "Pattaya Move On" för att få tillbaka utländska vaccinerade turister, att det behövdes akut hjälp för att säkerställa att hälso- och friskvårdsinfrastrukturen var närvarande för återvändande turister. Han varnade för att om klarhet och stöd inte gavs, skulle hela turistnäringen lida när den öppnar igen.

Chairat sade till Associated Thai Press att föreningen bad om en, några eller alla av följande saker för att hjälpa ägare inom massage-, spa- och wellnessbranschen:

  1. En tydlig tidslinje för hur länge de nuvarande stängningarna skulle pågå med en färdplan för de nuvarande restriktionerna, som förra årets fasprogram för att mildra restriktionerna. Till exempel, hur länge skulle Covid-19-fallen behöva vara låga, hur låga skulle de behöva vara, vilken nivå av befolkningen skulle behöva vaccineras för att öppna massage- och spaverksamheter igen? Chairat uppgav att det för närvarande inte fanns någon klarhet och ingen kommunikation kring när eller hur mötesplatser kunde öppnas igen. Han uppgav att alla frågor om tidslinjer eller trösklar för att häva restriktioner antingen avleddes eller lämnades obesvarade av hälsotjänstemän.
  2. Tillräckligt ekonomiskt stöd till anställda och företagare inom friskvårdssektorn. Enligt Chairat hade det funnits lite eller inget ekonomiskt stöd överlag och majoriteten av arbetarna i branschen var informella. Detta stöd bör inkludera att täcka utgifter som hyra, verktyg och andra utgifter tills företaget kan öppna.
  3. Tydliga tidslinjer för att ta tillbaka turism och turister till Pattaya, inklusive att se till att hälso- och friskvårdspersonal behandlades som en prioritet för vaccination eftersom de ansågs vara "högrisk" på grund av nära interaktion med allmänheten.

Pattaya News noterar att massagearbetare i andra provinser också hade protesterat och bett om klarhet, inklusive Bangkok. Som ett resultat hävde Bangkok förbudet mot att massagebutiker skulle stängas tidigare i veckan men det vändes omedelbart av CCSA, vilket orsakade mycket ilska på sociala medier.

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/