En thailändsk nationalkändis nu häktad för påstått mord: En sammanfattning av "farbror Pon" och hans liv efter döden av fallet Nong "Chompoo"

FOTO: Thairath

Thailand -

Den nationella kändisen "Farbror Pon" har nu blivit en huvudmisstänkt för mordet på sin treåriga systerdotter Chompoo i ett ökändt olöst fall förra året.

Treåriga Nong Chompoo hade försvunnit från sitt hem i Dong Luang-distriktet i Mukdahan-provinsen på morgonen den 11 maj 2020. Hennes föräldrar och lokala invånare tillbringade fyra dagar i följd med att leta efter henne tills kroppen av Nong Chompoo upptäcktes utan sina kläder i skogen 5 kilometer från hennes hem i Phu Pha Yon nationalpark.

Sju misstänkta, inklusive Chaipol Vipha, alias farbror Pon, fick sitt DNA insamlat som en del av utredningen. Farbror Pon blev en huvudmisstänkt baserat på misstankar om flickans mamma och sa att han verkade älska sin systerdotter alldeles för mycket och att han ville uppfostra henne om föräldrarna övergav henne.

FOTO: Matichon

En obduktion hade gjorts tre gånger på två månader på kroppen av Nong Chompoo. Men alla av dem misslyckades med att bekräfta en faktisk dödsorsak, vilket betyder att det inte fanns något spår och inget mord att utreda. Hennes kropp kremerades i rituella syften och fallet är fortfarande olöst.

Farbror Pon blev en stigande stjärna i ett slag efter att ha intervjuats dagligen i flera lokala medier efter döden av Nong Chompoo, vilket, som många thailändska invånare trodde, hade bevisat hans uppriktighet och hans jordnära livsstil. Han proklamerade passionerat sin oskuld och fick ett stort antal följare. Han lanserade också en Youtube-kanal med sin fru, spelade in sitt vanliga liv på landsbygden, filmade musikvideor och fick en betydande och hängiven fanbas. En stor del av den thailändska allmänheten blev övertygad om att han kanske inte var inblandad i mordet på sin systerdotter. Hans rykte och växande berömmelse överskuggade den olösta frågan om mysteriet om hur hon dog.

FOTO: "Tao Ngoi" – Musikvideo

Inom fyra månader förändrades farbror Pons liv från ett lantligt till en thailändsk superstjärna. Hans hem renoverades med pengar från hans "fans" och hans hem hade blivit en turistattraktion för besökare till den lokala regionen där han bodde. Han blev känd för att ha engagerat sig i sina anhängare och träffat dem i sitt hem. Han var med i en musikvideo med den berömda countrysångaren Jintara Poonlarp. Han anställdes som varumärkespresentatör för att dyka upp på underhållningsevenemang. Hans YouTube-kanal har nästan 6 miljoner visningar och 220,000 XNUMX prenumeranter vid presstid.

Det har gått ett år sedan fallet med Nong Chompoo. Den kungliga thailändska polisen hade fortsatt utredningen sedan och avslöjade så småningom fler detaljer den 26 maj 2021, att tre hårstrån upptäcktes på platsen och potentiellt ansågs tillhöra den påstådda mördaren.

FOTO: Thairath

Natten till den 1 juni utfärdade den kungliga thailändska polisen en arresteringsorder mot farbror Pon för tre anklagelser om bortförande av en minderårig, övergivande av ett barn med dödsfall och inblandning i bevis.

Chaipol har överlämnat sig till polisen på onsdagen efter att en arresteringsorder utfärdats medan många av hans släktingar och hans advokat trodde att han var oskyldig. Chaipol har fortsatt att säga att han är oskyldig medan utredningen fortsätter.

Från och med denna kväll beviljades han borgen med en borgen på 180,000 12 baht av Mukdahan Provincial Court efter att polisen begärt XNUMX dagars frihetsberövande med anledning av att den misstänkte kanske förstör eller stör spår och bevis under en fortsatt utredning.

En borgen på 180,000 XNUMX baht i kontanter som erbjöds av Chaipols advokat har godkänts. Chaipols fru tillsammans med hans anhängare som väntade på en förhandling inför domstolen var överlyckliga över domstolens beslut.

Vi kommer att ge mer detaljer om den här historien när fallet utvecklas i framtiden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.