Thailands premiärminister godkänner köp av Johnson & Johnson och Sinovac vacciner, PHA tillkännager officiellt priset på Moderna vaccin

FOTO: Thansettakij

Bangkok -

Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha har idag, den 7 juni, officiellt undertecknat ett godkännande att köpa 25 miljoner doser av Johnson & Johnson-vaccinerna och ytterligare 8 miljoner förråd av Sinovac-vaccinerna.

De ytterligare vaccintilldelningarna från båda myndigheterna skulle uppfyllas som en del av det ackumulerade antalet 100 miljoner vacciner i Thailand som planerat. Men detaljerna och det ömsesidiga avtalet måste genomföras mellan folkhälsoministeriet och tillverkarna innan handeln.

”Båda parter måste komma överens om priserna och perioden för vaccinleveransen först. Sedan kommer regeringen att köpa och distribuera vaccinet över hela landet. Storleken på distributionen kommer att vara olika i varje område, baserat på infektionssituationen och de återstående vaccintillgångarna varje månad”, sa premiärministern.

Samtidigt har Private Hospital Association (PHA) i eftermiddag meddelat inköpspriset för Moderna-vaccinet som ett alternativt vaccin på 1,900 XNUMX baht per spruta, beräknat vara tillgängligt på privata sjukhus i oktober.

Ett pris på 3,800 XNUMX baht är det fastställda priset för hela vaccinationen, inklusive externa serviceavgifter, enligt föreningen.

Inköpsprocessen av Moderna Covid-19-vacciner kommer att ske genom Government Pharmaceutical Organisation (GPO). Leveransschemat förblev ungefär i oktober som ursprungligen planerat.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.67 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.