När Covid-19-stängningarna sträcker sig i Pattaya, ropar vissa lokala invånare oro för byggnadsarbetare och social distansering

Pattaya, Thailand-

Den 10 juni 2021 kommer att markera två månader som Pattayas berömda nattliv och underhållning kommer att ha stannat av, vilket i huvudsak också stoppar inhemsk turism som avsevärt hade hjälpt Pattaya med utländsk turism som har stängts ner i över ett år utan att göra karantän.

Även om Pattaya har återöppnat restauranger för att äta middag och stränder för avkoppling sedan detta datum, saknar staden fortfarande det mesta av livet som den är känd för, vilket orsakar mycket frustration bland företagare och anställda. Dessutom har den inhemska turismen i princip stannat, även om förra helgen tog ut det största antalet inhemska turister till nyöppnade stränder under en tid, vilket verkligen hjälpte strandförsäljare och vissa restauranger. Det är sant att ex-pat tunga områden som den så kallade mörka sidan för det mesta är normala och livet fortsätter, men detta driver inte majoriteten av Pattayas ekonomi och lockar inte heller turister.

Samtidigt, eftersom underhållningsföretag förblir stängda, massagebutiker är stängda, gym är stängda, pooler är simfria och alkohol är förbjudet från restauranger, bland andra restriktioner, har några lokala invånare tagit upp oro med The Pattaya News om social distansering med lokala byggnadsarbetare, varav de flesta är migrantarbetare som också bor i täta läger och sovsalar.

Bilden som används i den här artikeln togs av en läsare och skickades till TPN förra veckan i närheten av en populär lägenhet under konstruktion i Pattaya. Enligt både den här läsaren och flera andra källor är det vanligt att se lastbilar som denna lastade med så många som trettio till fyrtio personer utan social distans varje dag.

Invånaren som skickade bilden, som också bad att inte bli namngiven, frågade varför nattlivet fortsätter att ta på sig bördan av stängningarna och skulden när Chonburis (och Bangkoks) Covid-19-nummer nästan alla har varit industriområden, migrantarbetarläger, marknader och byggarbetsplatser, ibland med hundratals och till och med tusentals arbetare på vissa platser.

Folkhälsotjänstemän i Chonburi uppger att de har testat nästan alla större samhällen, industriområden och byggarbetsplatser och har nyligen satt ett fjorton dagars karantänkrav på alla anländande migrantarbetare. Kritiker på nätet uppger dock att majoriteten av människor sannolikt kommer att ducka eller undvika detta krav och att även om tester regelbundet äger rum skulle enkla försiktighetsåtgärder som att kräva att arbetsgivare lägga till mer transportmedel och följa gällande regler för social distansering hjälpa staden att öppna upp. mycket snabbare och undvika ytterligare en omgång av infektioner i det lokala migrantsamhället.

Chonburi och Rayong har också sagt att dessa tätt packade migrantarbetarsamhällen också är en prioritet för Covid-19-vaccinationsprogram, och planerar att vaccinera majoriteten av arbetarna på dessa platser så snart som möjligt. Med det sagt, utan någon aktuell plan för att återöppna hundratals stängda företag i Pattaya och få fart på den lokala ekonomin igen, är frustrationsnivån på topp hos många invånare.

Pattaya News noterar också att vi har haft liknande klagomål kring baht-bussar i Pattaya som påstås inte följa reglerna för social distansering, och till och med krävde att bussarna skulle svämma över med människor innan de gick med på att flytta avgångsplatser.

Vad tror du? Vad är en bra lösning på problemet?

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/