Royal Thai Police tillkännager stora tillslag mot illegal vapenförsäljning online i sju olika områden i Bangkok

Bangkok -

Brottsbekämpningsavdelningen vid den kungliga thailändska polisen (CSD) rapporterade idag, den 10 juni, ett stort tillslag mot illegal vapenförsäljning på nätet i Bangkok som antogs vara kopplad till ett vapensmugglingsnätverk med en cirkulerande fond på inte mindre än hundra miljoner baht .

Tre misstänkta, Sippawut Promprasit, 28, Traipob Lalert, 57, och Natthapong Sri-ngarm, 42, greps under arresteringsorder från brottmålsdomstolen anklagade för gemensam handel med och innehav av oregistrerade skjutvapen eller sprängämnen.

Vid razzian hittades totalt 23 korta och långa vapen och mer än 1,000 XNUMX patroner med ammunition och beslagtogs i sju områden runt Bangkok. En påstådd kund som enligt uppgift köpt ett vapen från gruppen greps också, tillsammans med ett hagelgevär.

Polisöverste Jirapob Phuridet, brottsbekämpningsintendent, berättade för thailändska medier att de misstänkta ansågs vara en del av illegal vapenförsäljning på en svart marknad där skjutvapenhandlare skulle sälja sina vapen till kunder med hjälp av handelsplattformar online.

Han sade: "De skulle upprätta en hemlig gruppkonversation för fri handel med skjutvapen bland människor som delar samma intressen samtidigt som de undviker polisens granskning. De flesta av de skjutvapen som distribuerades tenderade att vara i händerna på frilansande beväpnade män och medlemmar av narkotikahandelsnätverk, vilket kan leda till allvarliga brott.”

"Den övergripande utredningen av Crime Suppression Division började i maj. Hittills har totalt nio misstänkta gripits, 154 pistoler och gevär samt 14 sprängladdningar och ammunition har beslagtagits. Det förväntas att arresteringarna alla var kopplade till samma nätverk, med en cirkulerande fond på mer än 100 miljoner baht.” avslutade Jirapob.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.