Thailands folkhälsoministerium undertecknar officiellt för att 20 miljoner sprutor av Pfizer-vaccin ska distribueras över hela landet i slutet av detta år

Bangkok -

Thailands folkhälsoministerium i går, den 10 juni, har officiellt undertecknat ett kontrakt med Pfizer för 20 miljoner sprutor av deras Covid-19-vaccin, som ska distribueras i Thailand i slutet av detta år.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul talade om framstegen med Pfizer-vaccintilldelningen i landet med pressen i morse, den 11 juni, och sa att Dr. Opas Karnkawinpong, generaldirektör för Department of Disease Control, redan har undertecknat ett avtal om handel med vacciner om Torsdag efter att ett utkast till kontrakt godkändes av åklagarmyndigheten.

I det följande steget skulle distributören av Pfizer-vaccinerna lämna in ett vaccintillstånd för akut användning i Thailand till den thailändska FDA. Folkhälsoministeriet har under tiden fyra veckor på sig att planera leveranstiden för vaccinet. Den första satsen av de 20 miljoner doserna av Pfizer-vaccinet är planerad att anlända till kungariket senare i år, även om folkhälsoministeriet inte skulle ge någon definitiv tidslinje eller datum.

Ministern nämnde också att ytterligare 5 miljoner sprutor av Johnson & Johnson-vaccinet också kommer att införskaffas. Processen med att förbereda dokument pågår för närvarande. Eftersom Johnson & Johnson-vacciner endast ges till en individ för ett enda skott kommer denna sats på fem miljoner skott att räcka till 5 miljoner människor. Det finns ingen definitiv tidslinje eller ett datum "fast i sten" för ankomsten av dessa vacciner, dock samma som Pfizer.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.