13 tonåringar greps för att ha brutit mot reglerna för Covid-19 nöddekret genom att hålla en hemmafest på en resort i Pattaya-området

banglamung -

Tretton tonåringar greps vid en hemmafest på en resort i Nongprue i går (13 juni).

Polisen i Nongprue underrättades om festen i ett hus i en lyxresort på Thung Klom Tan Man Road strax före midnatt. Klagomålet om festen kom från en orolig medborgare som enligt uppgift berättade för polisen att de var rädda för att den privata sammankomsten skulle kunna sprida Covid-19-koronaviruset till lokalsamhället.

Polisen anlände till poolvillan där de fortsatte att arrestera 13 tonåringar som enligt uppgift hittades samlas, umgås och drack alkohol med hög musik. Enligt nuvarande nöddekret och Chonburis regler för smittsamma sjukdomar, är att hålla någon form av social sammankomst i syfte att festa eller dricka alkohol mot nuvarande order och har hårda rättsliga påföljder inklusive hot om betydande böter eller till och med fängelse.

De tretton tonåringarna fördes till Nongprues polisstation för vidare bearbetning och för att kontakta sina föräldrar. Folkhälsens kontor i Banglamung hade också genomfört Covid -19-tester med dem och väntade på resultat.

I det här skedet sa polisen att gruppen på tretton tonåringar står inför anklagelser för att ha brutit mot nöddekretet och sjukdomskontrollordern för samling, vilket beror på oro för att ha många människor på en liten plats under Covid-19-pandemin. Dessutom kommer gruppen att bötfällas för konsumtion och innehav av alkohol för personer under laglig ålder för att dricka alkohol.

I morse (den 14 juni) berättade polisen i Nongprue för den associerade thailändska pressen att gruppen av tonåringar löstes för 20,000 19 baht vardera medan polisen redan har skickat rapporten till Chonburis provinsdomstol för en framtida förhandling. Resultaten av de Covid-XNUMX-tester som genomfördes gjordes inte omedelbart tillgängliga för thailändsk press.

Ungdomarnas namn undanhölls på grund av redaktionell policy eftersom de är minderåriga.

Bildkredit: Channel 7

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Sändning
Användarrecension
3.5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.