Pattaya stad ska gå vidare med ett stort dräneringsprojekt som är avsett att åtgärda översvämningar från Pattayas järnväg

FILFOTO

Pattaya –

Pattaya City kommer att starta ett stort nytt femårigt projekt som kommer att ha en betydande budget med den första byggnadsfasen inställd till nästa år för att hjälpa till att lösa de ständiga översvämningsproblemen längs det östra Pattayas järnvägsvägområde, samt förbättringar av södra Pattaya dräneringssystem.

Detta är en del av en övergripande plan för Eastern Economic Corridor (EEC) för att förbättra infrastrukturen i Pattaya City, samt att förbereda för en eventuell höghastighetståg som installeras i området som ett flaggskeppsprojekt för EEC. Höghastighetståglinjerna är för närvarande planerade att köras i järnvägsområden som för närvarande drabbas av betydande översvämningar, så projektet är en prioritet för inte bara lokala och regionala tjänstemän utan även nationella, med projektet personligen godkänt av vice premiärminister Prawit Wongsuwan .

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume sa till The Pattaya News, "Ett stort möte hölls i fredags (11 juni) med vice premiärminister Prawit Wongsuwan och relevanta myndigheter via en videokonferens."

Mr. Sonthaya berättade för associerad thailändsk press, "Projektet har godkänts som en del av den första perioden av en övergripande restaurering och EEC-plan som kommer att starta från den östra järnvägsvägen och sträcka sig till centrala Pattaya och till södra Pattaya-kanalen."

"Projektet kommer i huvudsak att installera tunnlar till havet för att kontrollera översvämningar i den östra (mörksidan) delen av Pattaya, särskilt kring järnvägsvägarna och marken som kommer att användas för en framtida höghastighetståg. Den totala sträckan blir cirka tre kilometer.” tillade borgmästaren.

”Projektet kommer att starta under nästa räkenskapsår och pågå till räkenskapsåret 2026 som totalt kommer att ta fem år. Detta projekt kommer också att lösa några utestående problem från tidigare dräneringsprojekt i södra Pattaya och väsentligt lösa översvämningsproblem för Pattaya-området. Borgmästare Khunplume avslutade.

Översvämningar har länge varit en öm punkt för Pattaya, med många projekt som har inletts under åren för att försöka lösa problemet. De många projekten har ofta orsakat trafikförseningar och tillfälliga vägavstängningar, vilket frustrerat många invånare som har uttryckt sina åsikter i sociala medier. Men som stadens tjänstemän påpekade flera gånger måste situationen lösas för att en höghastighetståg framgångsrikt ska kunna inrättas i Pattaya-området.

Det verkar, konstaterar TPN media, som att centralregeringen håller med om att DPM Prawit har tagit ett direkt intresse av att lösa problemet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.