Fredlig protest från Chonburi-företagare hjälper till att driva på att deras lokaler öppnas igen

Chonburi –

En fredlig protest hölls i går morse (14 junith) av Chonburi företagare kom precis innan Chonburis guvernör Phakarathorn Teanchai beordrade återöppning av vissa arenor sent i går kväll.

Protesten, som var lugn och fridfull, leddes i går morse i Chonburi Provincial Hall av flera skönhetskliniker och internet- och spelkaféföretag som hade varit stängda i flera månader på grund av Covid-19 försiktighetsåtgärder i provinsen på order av Guvernör.

Ett 40-tal av dem deltog i en socialt distanserad protest med ett formellt brev till Chonburis guvernör Phakarathorn Teanchai. Brevet handlade om begäran om återöppning av deras verksamheter. Ägarna betonade att deras lokaler inte var ansvariga för kluster av Covid-19 och att de hade flera försiktighetsåtgärder på plats för att kontrollera viruset.

Chonburis viceguvernör Naris Niramaiwong hade tagit emot brevet innan han presenterade brevet för Chonburi-guvernören och Chonburis sjukdomskontrollkommitté senare under dagen, vilket i slutändan ledde till beslutet att tillåta de stängda sektorerna att öppna igen.

Boriboon Tieangtam, en affärsoperatör för skönhetskliniker, sa i går till The Pattaya News "Vi väntade med hopp om att kunna öppna vår verksamhet igen eftersom våra affärssektorer har varit stängda i sju månader av de senaste femton av statliga order, trots att våra sektorer inte har dykt upp på tidslinjer eller ansvarar för stora kluster av viruset. Vi har lidit av den ekonomiska situationen och har haft lite eller inget ekonomiskt stöd från regeringen för att ha stängt våra affärssektorer, vilket inte var vårt fel."

Protesten hjälpte till att återöppna deras lokaler eftersom flera fler affärsöppningar beställdes sent i går kväll av Chonburis guvernör Phakarathorn Teanchai.

Återöppnade var:

  1. Spelbutiker, internetkaféer och alla datortjänster.
  2. Amulettcenter, amulettförsäljning och amulettbanor kan öppnas (förutom amulettmarknader)
  3. Skönhetssalonger och kliniker som tillhandahåller skönhetstjänster licensierade som medicinsk klinik inklusive tillhandahållande av skönhetstjänster på privata sjukhus kan öppna, men maxtiden per kund är 45 minuter.
  4. Tatueringsställen är öppna för service utom för ansiktsoperationer.

Ordningen, på thailändska, är nedan. Med denna order är de affärssektorer som fortfarande har beställts stängda i Chonburi mycket mindre, främst sammansatta av underhållnings- och nattlivssektorn, vilket avsevärt har skadat Pattayas ekonomi i synnerhet, biografer, lekplatser, vissa typer av massage, bastur och spa, nöjesparker, djurkrigsringar och några andra sektorer som betecknas som högrisk. Ett nationellt förbud är på plats för nöjessektorn samt försäljning av alkohol på restauranger.

Beställningen träder i kraft från igår tills vidare.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.