Thailands premiärminister siktar på att hela landet ska öppnas igen för vaccinerade utländska turister inom 120 dagar

Bangkok -

Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha talade via en nationell sändning i kväll, den 16 juni, att regeringen siktar på att helt och hållet öppna hela landet för vaccinerade utländska turister inom de närmaste 120 dagarna.

Inom 120 dagar från idag kommer fullt vaccinerade turister mot Covid-19-viruset att välkomnas att besöka landet utan att genomföra en karantän, enligt planen. Thailändare som planerar att resa utomlands kommer inte att behöva gå igenom komplicerade förhållanden och åtgärder före avresa och hemresa.

Genom att göra det måste alla berättigade invånare i Thailand åtminstone få den första sprutan av Covid-19-vaccinerna så snart som möjligt för att minska risken för individuella infektioner.

Premiärministern nämnde också att "Phukets sandlåda" i juli potentiellt kommer att bana väg för landets återöppning för vaccinerade turister innan Thailand skulle anta sådana planer till andra turistdestinationer. Han betonade att sandlådan var ett "test" innan den huvudsakliga återöppningen av landet med färre restriktioner och förordningar.

Samtidigt har regeringen undertecknat kontrakt för att införskaffa ytterligare 105.5 miljoner doser av Covid-19-vaccin från sex tillverkare, nämligen Pfizer Johnson och Johnson, Moderna, AstraZeneca, Sinovac och Sinopharm, i slutet av året.

"Jag vet att mitt beslut att återöppna landet inom 120 dagar från idag kan vara en risk, men vi har noggrant övervägt många faktorer och synpunkter från flera sektorer och vi måste internt prioritera för vår ekonomiska återhämtning så att landet kan gå vidare ", konstaterade han. "Jag tror att det är dags för oss alla att acceptera risken tillsammans."

Att ha Covid-19-vacciner lokalt producerade i en fabrik skulle hjälpa till att hantera sjukdomen på lång sikt, tillade premiärministern. Detta kommer också att göra det möjligt för oss alla att få tillgång till vacciner så länge som landet behöver dem, vilket också hjälper landet att gå framåt potentiellt och framgångsrikt.

Tillkännagivandet sågs som ett stort steg mot att återöppna Thailand för turism som är en betydande del av landets ekonomi.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
1.33 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.