Thai Covid-19 Center överväger att lätta på vissa förebyggande åtgärder mot Covid-19, granskar återöppningen av ön "Phuket Sandbox"

Bangkok -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) överväger att lätta på de förebyggande åtgärderna mot Covid-19 i vissa provinser och översynen av återöppningen av "Phuket Sandbox"-ön, sa CCSA:s assisterande talesman Apisamai Srirangsan idag, den 16 juni.

Den assisterande talespersonen sa att en mindre grupp CCSA-tjänstemän vid ett möte presenterade riktlinjerna för att välkomna vaccinerade utländska turister från länder med låg till medelhög smittorisk till Phuket, eller "Phuket Sandbox" som ett pilotturismprogram innan ett liknande program lanserades. i Koh Samui, Koh Phi Phi, Phang Nga, Krabi, Chonburi, Bangkok, Cha-Am, Hua Hin, Buriram och Chiang Mai.

"Phukets myndigheter måste fullt ut förbereda beredskapen för alla förebyggande förfaranden för Covid-19, från att noggrant kontrollera informationen om de resande turisterna om de är helt vaccinerade eller om de tillhandahåller Covid-19 negativ intyg inom 72 timmar och andra dokument, inklusive bokning av boende på ett hotell som uppfyller standarderna för Folkhälsodepartementet”, sa Apisamai.

Vid ankomst måste alla turister passera kontrollpunkter, checka in på spårningsansökningar och få ett Covid-19-provtagningstest utfört. Om processen är klar kommer de att föras till sitt boende via ett avsett fordon. De kommer att få resa till andra provinser efter en 14-dagars vistelse på ön. Under denna tid kommer de att kontrolleras för Covid-19-infektioner flera gånger. Turister kan dock lämna landet under dessa 14 dagar och behöver inte stanna under hela perioden.

Under det mindre CCSA-mötet hade Phukets guvernör också bekräftat för att säkerställa förtroendet för att invånarna i Phuket och folket i Thailand kommer att vara säkra. Att implementera Phuket Sandbox kommer inte att orsaka nya kluster, tillade biträdande talesperson Apisamai vidare.

Dessutom övervägde mötet också att genomföra skärpningar av vissa åtgärder i vissa provinser, särskilt i vissa företag som byggarbetsplatser där många migrantarbetare var anställda och vissa särskilda områden i provinserna, samt lättnader i vissa provinser. CCSA kommer också att överväga åtgärder kring restauranger som föreslås av Thai Restaurant Association. Det officiella tillkännagivandet kan ges denna fredag ​​efter ett fullständigt CCSA-möte, som leds av premiärminister Prayuth Chan-O'Cha.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.