Höga tjänstemän på Phuket International Airport observerar generalrepetitionen på "Phuket Sandbox" innan thailändska premiärministerns besök nästa vecka

Phuket -

Högt uppsatta tjänstemän från Phukets internationella flygplats observerade idag, den 17 juni, förberedelserna för att välkomna internationella passagerare enligt planen "Phuket Sandbox" den 1 juli innan den thailändska premiärministerns besök nästa fredag.

Förberedelserna observerades på andra våningen i den internationella terminalbyggnaden under en hypotetisk situation att det fanns passagerare som anlände från utlandet och gick in i byggnaden vid Gate 11.

Vid ankomst kommer en preliminär hälsoundersökning att utföras genom att kontrollera kroppstemperaturen. Tjänstemän från den internationella avdelningen för kontroll av smittsamma sjukdomar skulle kontrollera obligatoriska dokument, inklusive passinformation och bevis på fullständig vaccination av ett kvalificerat Covid-19-vaccin, Covid-19-försäkring och SHA-hotellbokning vid checkpointen. De anländande skulle sedan gå in i immigrationsområdet för en sekundär dokumentinspektion, hämta bagage, gå genom tullen för en slutlig dokumentinspektion och sedan utföra Covid-19-provtagningsprov innan de lämnade flygplatsen med utsedda fordon till det reserverade hotellet.

Efter ett tal sa flygplatschefen Thani Chuangchu till reportrar att den övergripande repetitionen var på plats utan några svårigheter. Det förväntas att cirka 1,000 XNUMX passagerare från fem bekräftade flygbolag är planerade att anlända till ön den första dagen av återöppningen.

Samtidigt är premiärminister Prayut Chan-O'Cha och hans delegation planerade att besöka Phuket för att observera beredskapen för "Phuket Sandbox"-projektet nästa fredag, den 25 juni. De kommer att avgå från Bangkok runt 8:30.

När de väl anlände kommer premiärministern att besöka utländska turisters förberedelser och hälsoundersökningar vid den internationella terminalen innan de lämnar till Angsana Laguna Phuket Hotel i Thalang-distriktet för att besöka vaccinationscenter och diskutera sätt att återställa Phukets inhemska ekonomi med lokala entreprenörer samt att höra det övergripande konceptet för "Phuket Tourism Sandbox" från provinsguvernören och relaterade statliga myndigheter.

På eftermiddagen kommer premiärministern att besöka Ao Por Pier och Phuket Checkpoint för att bevittna hälsoundersökningarna innan han återvänder till Bangkok.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.