Pressmeddelande: TAT stärker turismens hållbarhetsengagemang genom initiativ med låga koldioxidutsläpp

Bangkok-

Thailands turistmyndighet (TAT) undertecknade nyligen ett samförståndsavtal (MOU) med Thailand Greenhouse Gas Management Organization (TGO) och Thai Ecotourism and Adventure Travel Association (TEATA) för att främja lågkoldioxidturism och genomförande av klimatåtgärder för hållbarhet.

TAT-guvernören Mr. Yuthasak Supasorn sa: "Detta MOU är en del av TAT:s pågående åtagande att driva den thailändska turistnäringen mot säkra och hållbara resor i linje med Thailands Bio-Circular-Green eller BCG Economic Model och FN:s mål för hållbar utveckling eller SDGs. Detta är under målet att göra turismen till en del av Thailands åtagande att minska utsläppen av växthusgaser med inte mindre än 50 miljoner ton koldioxidekvivalenter.”

TAT har främjat medvetenheten om grön turism med det sedan länge etablerade 7 Greens-projektet.

Enligt samförståndsavtalet kommer TAT att vara framträdande involverat i tekniska workshops med TGO och TEATA för att öka förståelsen för effekterna av klimatförändringar och för att stärka kompetensutvecklingen hos turistindustrins medlemmar om initiativ med låga koldioxidutsläpp.

"TAT kommer också att uppmuntra turister och resenärer att stödja hållbarheten i grön turism och förbättra deras reseupplevelser med ett litet eller neutralt koldioxidavtryck mot målen att uppnå hållbara netto-nollutsläpp av växthusgaser", sa Yuthasak.

TGO, som den viktigaste byrån för att driva på minskning av växthusgaser i Thailand mot en hållbar ekonomi och samhälle med låga koldioxidutsläpp, har tillkännagett sitt åtagande att delta i alla partnerskap för att främja genomförandet av växthusgasreduktionsaktiviteter i linje med BCG Economic Model .

TGO-direktören Mr. Kiatchai Maitriwong sa: "Turismen är ansvarig för ungefär 8 procent av världens koldioxidutsläpp, och detta MOU kommer att leda den thailändska turistnäringen mot ökad förståelse för klimatförändringar och genomförandet av åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser från turism. ”

TGO har redan arbetat med TEATA på ett antal projekt och initiativ, inklusive den nyligen genomförda utbildningen "Lågkoldioxidturism" om redovisning av växthusgasutsläpp från affärsverksamhet; som resor, resurser och energiförbrukning, camping och avfall.

Samtidigt har TEATA arbetat med TAT och TGO tillsammans med andra turismrelaterade offentliga och privata organisationer på ett koldioxidbalansprojekt för att skapa ett koldioxidneutralt turnéprogram, koldioxidneutralt CBT-by, koldioxidneutralt reseföretag och koldioxidneutralt reseföretag. neutrala souvenirer, samt system för koldioxidkompensation.

Baserat på TAT:s 7 Greens-projekt och TGO:s riktlinjer för minskning av växthusgaser, har TEATA skapat 5 koldioxidneutrala rutter, vilka är: Prachin Buri – Nakhon Nayok; Chiang Mai; Phuket – Phang Nga; Kanchanaburi och Udon Thani – Nong Khai och Bueng Kan.

Varje rutt överensstämmer med TAT:s utvecklingsstrategi för turism under BCG Economic Model, som fokuserar på fem kategorier: friskvårdsturism, sportturism, kulturturism, ekoturism och andlig turism.

TEATAs president, Ms. Vasumon Netkijcharoen, sa: "TEATA har främjat neutral koldioxidturism för den thailändska turistnäringen genom vår pågående utbildning och workshops om koldioxidkompensationssystem och den gröna ekonomin. Dessutom använder vi TGO:s handel med koldioxidkrediter som ett sätt för företagens sociala ansvar eller CSR-aktiviteter för att skapa större medvetenhet om hållbar turism och miljövård bland kunderna.”

För mer information om turism med låga koldioxidutsläpp, besök webbplatsen:  www.tourismthailand.org/7greens, eller Facebook: 7greensThailand och TGO, eller ring TAT Contact Center 1672.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/