Pattaya baröloperatörer uppmanar regeringen att öppna för utländska turister och att lätta på stängningsåtgärderna för underhållningssektorn eller att ge betydande ekonomiskt stöd

FOTO: SiamRath

Pattaya –

Baröloperatörer i Pattaya uppmanar den thailändska regeringen att öppna landet för utländska turister eftersom de verkligen lider av ekonomisk kris, enligt deras uttalanden till associerad press denna vecka.

Thailands premiärminister Prayut Chan-o-cha har meddelat att Thailand kommer att öppna landet inom 120 dagar tidigare denna vecka, vilket drar beröm från turist- och underhållningssektorn men skarpa varningar från framstående thailändska läkare.

Maruree Kunlabut, 44, en barölsoperatör berättade för associerad thailändsk press, "Vi har inga inkomster men vi har fortfarande utgifter eftersom regeringen inte har gett betydande ekonomiskt stöd till sektorer som de har stängt av. Vi behöver utländska turister som hjälper oss. Jag har dock inte fått vaccinet ännu. Vi behöver fler vacciner också för Pattaya-området. ”

Ms Ple, som bara gav sitt smeknamn, sa en annan barölsoperatör till associerad thailändsk press, "Det är bra om landet ska öppnas för utländska turister i oktober. Thailändare kommer att få mer inkomst i takt med att ekonomin förbättras. Baröloperatörer lider nu. Men vi oroar oss fortfarande om vaccinerna i Thailand verkligen är effektiva. För den delen oroar vi oss för om vacciner runt om i världen verkligen kommer att hjälpa till att förbättra situationen och låta oss återgå till det normala och driva vår verksamhet samtidigt som vi välkomnar tillbaka turister utan karantän och många steg att ta för att komma in.”

Mr Chatchai Sakasakun, en annan Pattaya baröloperatör berättade för pressen, "Denna tredje omgången av Covid-19-pandemin är värre eftersom min bar har varit stängd sedan den andra omgången i januari. Jag betalar hyran med ungefär hundra tusen baht i månaden och regeringen har inte gett hyresstöd trots upprepade önskemål från underhållningssektorn. Vi måste öppna så snart som möjligt."

TPN-media noterar att alla barer i Pattaya har varit stängda sedan den 10 april, men fall av Covid-19 har hållit sig envist höga, främst drivna av marknader, fabriker, byggarbetsplatser och migrantarbetarsamhällen. Eftersom stängningarna sträcker sig utan slut i sikte och med begränsat till inget ekonomiskt stöd ber Pattayas företagsägare om möjligheten att också öppna inrikes, med strikta regler och hälsoåtgärder, vilket tar upp det faktum att de enligt deras åsikt skulle vara mindre riskabla och har mindre människor än trånga marknader och massiva industriområden med tusentals migrantarbetare.

FOTO: SiamRath

KÄLLA: SiamRath

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.