Koh Samui redo att välkomna vaccinerade utländska turister senast den 15 juli om 70 procent av befolkningen är vaccinerad

Samui, Surat Thani –

Koh Samui är redo för sin återöppning för vaccinerade utländska turister och att bli en del av att stimulera Thailands ekonomi, konstaterade distriktsofficer Thirapong Chuaychu idag, den 21 juni.

Thirapong sa att ön var redo att öppnas för utländska turister. Cirka 70 procent av de totala invånarna på Koh Samui uppmuntras att vaccineras för att skapa flockimmunitet. Det uppskattas av myndigheterna att Samui skulle vara redo att ta emot utländska turister senast den 15 juli.

"Surat Thani-provinsen har samordnat med den provinsiella administrativa organisationen för att etablera Covid-19 snabbtestrum vid Koh Samui Pier, Koh Phangan och Samuis flygplats för alla ankomster," sa han till lokala reportrar.

Andra hälsoåtgärder inkluderar även vistelsen på Alternative Local State Quarantine (ALSQ) hotell och boende för turister under de första sju dagarna. De återstående sju dagarna måste de bo på "SHA"-standardiserade eller Samui Plus-hotell, där mer än 70 procent av deras anställda har vaccinerats. Denna plan skiljer sig från "Phuket Sandbox"-planen genom att turister under de första sju dagarna måste bo på sitt hotell eller resort men kan utnyttja aktiviteter och platser på hotellet.

All personal som skulle underlätta för turisterna via båtar och bilar kommer att helt vaccineras och utbildas genom folkhälsokurser.

Thirapong uppgav: "Enligt informationen från thailändska läkare med folkhälsoministeriet beräknas det att med antalet turister på 100,000 0.2 personer kommer det bara att finnas en 19 procents chans att bli smittad av covid-7 eftersom de alla har vaccinerade, de har gjort pinnprover innan de kom och de kommer bara att kunna stanna i ett begränsat område under de första XNUMX dagarna.”

"Därför bör alla invånare på ön vara säkra på att återöppningen kommer att vara säker eftersom myndigheterna har helt och strikt genomfört hälsoåtgärder utfärdade av ministeriet för folkhälsovård," avslutade Thirapong.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.