Thailands djurlivsavdelning ger hjälp till invånare i Hua Hin efter ett viralt foto av en elefant som bryter sig in i lokalt hem

Hua Hin –

Thailands avdelning för nationalparker, vilda djur och växtskydd, tillsammans med lokala myndigheter, undersöker för närvarande ett fall som involverar vilda elefanter som inkräktar på en lokal bostad i Hua Hin, som ligger i Prachuap Khiri Khan-provinsen.

Poliserna anlände till huset för inspektion efter att bilder på en vild elefant som bryter en köksvägg på jakt efter mat blev virala igår, den 20 juni.

Enligt Facebook-kontots ägare som lade upp de virala bilderna, Ratchadawan Phungprasopphon, kom elefanten till hennes kök varje dag för mat men gjorde aldrig någon skada på någon av hennes familjemedlemmar.

”Det kom ofta mitt i natten varje dag. Bara väggen och en del egendom skadades, men det skadade ingen”, kommenterade hon.

Tjänstemännen samarbetade sedan med lokala myndigheter för att ge hjälp och reparera skadorna på huset så snart som möjligt innan de konsulterade med Huai Sat Yai Subdistrict Administrative Organisation från Kaeng Krachan National Park och relaterade myndigheter för att förhindra att incidenten upprepas.

"Vi var initialt tvungna att ge kunskap och skapa förståelse med byborna i området för att kunna hantera situationen om de stöter på några vilda djur, inklusive förebyggande riktlinjer för att förhindra eventuell skada på bybor och elefanter", sa tjänstemannen.

Foto med tillstånd: Facebook – รัชฎาวรรณ ผึ้งประสพพร, Thainewsonline

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.