Det thailändska kabinettet godkänner officiellt att Phuket Sandbox och tre öar i Surat Thani öppnar igen för vaccinerade utländska turister från och med nästa månad

Nationella -

Den thailändska regeringen i eftermiddags, den 22 juni, godkände officiellt Center for Covid-19 Situation Administrations förslag att återöppna Phuket den 1 juli under projektet "Phuket Sandbox" och tre öar i Surat Thani, inklusive Koh Samui, Koh Pha Ngan och Koh Tao, den 15 juli.

Regeringens talesman Anucha Burapachaisri sa efter regeringskommitténs möte att före återöppningen skulle Phukets provinsiella kontrollcenter för återöppning också upprättas för att övervaka ankomster och avgångar för alla vaccinerade utländska turister på ön.

Under "Phuket Sandbox" välkomnas helt vaccinerade utländska resenärer från låg- till medelriskländer att besöka ön utan karantän. Vid ankomst måste de uppvisa ett intyg om Covid-19-vaccination, ett RT-PCR-test med negativa resultat utfärdat inom 72 timmar och andra relaterade dokument. Alla ankomster måste ha Covid-19-tester tre gånger den första, sjätte och tolfte ankomstdagen. De får resa till andra provinser i landet efter 14 dagar om de testade negativt.

Turister måste installera och checka in via spårningsapplikationen "Mor Chana" som en del av förebyggande åtgärder för att förhindra spridning av Covid-19. De måste visa upp sina Covid-19-resultat som testas på ön tillsammans med andra obligatoriska dokument när de reser.

Ett liknande "Sandbox"-projekt kommer att anpassas vid återöppningen av de tre öarna i Surat Thani. Turistpersonal kommer också att övervaka utländska turister i deras boende och på förseglade rutter under vistelsen. Alla infartskontrollpunkter på flygplatser och bryggor kommer att installeras för att övervaka turister när de går in och lämnar öarna.

För Koh Samui, Koh Pha Ngan och Koh Tao måste besökare stanna inne i sitt boende de första tre dagarna innan de sedan får resa runt Koh Samui i de angivna områdena under sin fjärde och sjunde dag.

Därefter kommer de att kunna resa utan karantän mellan de tre öarna i två veckor innan de får resa till andra provinser i Thailand, enligt rapporten från Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) förra veckan.

Beställningen förväntas publiceras i Royal Thai Gazzette och bli juridiskt officiell nu när regeringen snart har godkänt den, vilket främst är en formalitet. Mer information om specifika förfaranden och vilka länder som är medel- till lågriskbeteckningar kommer att släppas till ambassader och allmänheten tillade "snart" thailändska regeringstjänstemän.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.