Stormar i Pattaya slår ner träd, kraftledningar och orsakar lokala skador

Pattaya, Banglamung–

Starka vindar och kraftiga regn har fällt minst ett stort träd och skadat hus i Pattaya och Banglamung-området under de senaste nätterna.

På Soi Banglamung 39 i Nongprue hade ett mammutträd som lokalbefolkningen hävdade är minst 70 år gammalt brutits ner av kraftiga vindar innan det landade på ett lokalt hus.

Mr. Suriya Wannasuwong berättade för The Pattaya News, "Stormarna slog till runt 10:30 den 20 juni. En massiv trädgren träffade mitt hem och orsakade betydande egendomsskador. Lyckligtvis skadades inte min familj och jag.”

Du kan se en video av ett annat träd som föll och skadade en ung man under helgen här.

Samtidigt blåstes ett plåttak på Soi Udomsuk 5 i Nong Plalai ut från en underbyggd parkeringskonstruktion till ett lokalt hus, vilket också orsakade egendomsskador.

Kampong Kruasom, 55, berättade för The Pattaya News reportrar att plåttaket höll på att installeras för en parkering i närheten. Starka vindar gjorde att det underbyggda taket revs av och landade på hans hem.

Herr Kruasom uppgav för våra reportrar att han har lämnat in en anmälan till Banglamungs polis för att begära ersättning från ägaren av parkeringsgaraget för skadorna på hans hem.

Video av översvämningen runt Pattaya som våra reportrar tog under de senaste dagarna kan ses här.

Rengöring av skadorna runt Pattaya har ägt rum under det senaste dygnet av provinsiella elmyndigheter, brottsbekämpande myndigheter, frivilliga och andra relevanta myndigheter. Flera kraftledningar och träd har fällts under de senaste dagarna runt Banglamung-området.

Pattaya Citys biträdande borgmästare Banlue Kunlawanich besökte ett lokalt hus i Naklua vars hus skadades allvarligt av en storm under helgen. Mr. Banlue gav ägarna förnödenheter och stöd för att återhämta sig från de förödande skadorna. Omslagsbilden till denna artikel samt bilden nedan visar omfattningen av skadorna på just detta hem från de senaste stormarna.

Mr. Banlue uppgav att Pattayas myndigheter arbetade på att hjälpa familjen, som inte ville bli namngiven, med kompensation och ekonomiskt stöd för skadorna på deras hem från den senaste stormen.

Klicka här för att läsa våra senaste artiklar om stormarna som drabbat de senaste dagarna!

_________________

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? E-posta oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.