Rayong Covid – 19 fall stiger till 63, de flesta hittas i byggnadsarbetares sovsalar, varnar guvernören arbetsgivare

Rayong –

Rayongs folkhälsokontor idag (22 junind) har meddelat 63 nya bekräftade fall av Covid-19.

Detta gör totalt 1,220 19 fall av Covid-19 i den nuvarande omgången av Covid-XNUMX, sedan starten av denna senaste omgång av infektioner i början av april.

Av dessa 63 nya fall hittades 3 genom kontaktspårning och på sjukhus, och 60 hittades genom aktiv fallsökning i lokala samhällen och arbetarhem på byggarbetsplatser i Map Ta Phut.

Av dessa 1,220 1,090 är 130 XNUMX thailändare medan XNUMX är utlänningar/migrantarbetare.

Dessutom har totalt 1,023 188 personer nu släppts från sjukvård och återhämtat sig helt. XNUMX fortfarande i medicinsk vård med totalt nio dödsfall rapporterades sedan denna nuvarande våg började.

Rayongs guvernör, Channa Eiamsang, sa till lokala medier, "Arbetsgivare bör ta hand om sina anställda och ansvara för att följa hälsoföreskrifter kring Covid-19, inklusive på byggarbetsplatser och arbetarsamhällen."

"Om en epidemi inträffar i fabriken eller anläggningen måste arbetsgivare omedelbart informera Rayongs folkhälsotjänstemän för att kunna genomföra proaktiva screeningtester så snart som möjligt," tillade Channa.

"Om arbetsgivare inte har informerat hälsovårdskontoret är de ett fel och de kommer också att åtalas omedelbart", avslutade Channa.

Detta följer på frustration från vissa provinsguvernörer över ökande fall av Covid-19 på byggarbetsplatser, marknader, industriområden, fabriker och liknande anläggningar där arbetare ofta bor och arbetar i tättpackade samhällen med lite socialt avstånd. Enligt guvernör Channa har vissa arbetsgivare inte varit samarbetsvilliga med hälsorutiner och protokoll och kommer att hållas ansvariga om de visar sig göra det.

_________________

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook,  Twitter,  Google Nyheter,  Instagram,  TikTok,  youtube,  Pinterest,  talk,  Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebook-grupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? E-posta oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.