[UPPDATERING] Påstådd beväpnad man som dödade en Covid-19-patient på ett fältsjukhus Pathum Thani i morse överlämnade sig till polisen i Ranong-huset

FOTO: Bangkokbiznews

Pathum Thani –

En påstådd beväpnad man som enligt uppgift inkräktade på ett fältsjukhus och dödade en Covid-19-patient i Pathum Thani-provinsen under de tidigare timmarna i morse, den 24 juni, har hittats gömd i en släktings hus i Ranong-provinsen.

Klockan 03.15 larmades Pratunam Chulalongkorns polisstation vid Chulalongkorn Pathum Thani Provincial Police om en skottlossning på ett Covid-19-fältsjukhus beläget vid National Institute on Drug Abuse Treatment i Thanyaburi-distriktet. En manlig patient upptäcktes död på platsen.

Den misstänkte observerades via CCTV, enligt uppgift klädd i en militärliknande uniform med en röd basker och gick lugnt in i sjukhusentrén med en cigarett och en pistol i händerna.

FOTO: Manager Online

Enligt den inledande utredningen var den påstådda skytten en före detta värnpliktig som har skrivits ut från militären sedan 2019 och har upplevt vissa psykiska svårigheter och störningar.

Den misstänkte identifierades också av sina familjemedlemmar som uppgav att den misstänkte också hade skjutit och dödat en närbutiksanställd i Bangkok-området innan han begick skottlossningen i Pathum Thani. Motiven till båda morden har ännu inte avslöjats.

 

Hans vita lastbil och dess registreringsskylt spårades och upptäcktes ha rest till södra Ranong-området av motorvägspoliser runt klockan 10:00. Hans fordon hittades senare i ett hus, som enligt uppgift var hans släktings, i Muaeng Ranong-distriktet en halvtimme senare.

Klockan 11:00 omringade nu polisen huset för att sätta press på den pensionerade soldaten som enligt uppgift var kvar inne i huset. De närmade sig ännu inte inuti medan de väntade på att han skulle lugna sig.

När pressen hölls höll han enligt uppgift sin släkting som gisslan. Vi kommer att ge ytterligare uppdateringar om den här historien när den utvecklas här.

Vid 1:40 PM har den påstådda beväpnade mannen överlämnat sig till polisen efter två timmars förhandling. Han är nu häktad av polis för vidare utredning och rättsliga förfaranden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.