SAMMANFATTNING: Flera pro-demokratiska protester arrangerades i Bangkok på torsdagen, framstående demonstranter lämnar in krav på en revidering av folkets konstitutionella stadga

FOTO: iLaw

Bangkok -

Fem framstående demonstranter för demokratin, inklusive Jatupat "Pai" Boonpattararaksa, Parit "Penguin" Chiwarak och Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul, som anordnade en stor protest mot premiärminister Prayut Chan-O'Cha i Bangkok i morse, den 24 juni, har kom in i parlamentet i eftermiddags för att förhandla med regeringens riksdagsledamöter under dagens sessionsdebatt.

Protesten som arrangerades av United Front of Thammasat and Demonstration, vilket var den första stora protesten på tre månader (Du kan läsa om den senaste stora protesten genom att klicka här) trots ett fortfarande stort antal Covid-19-fall i Bangkok och varningar från polisen började det tidigt vid 5:30-tiden. idag vid demokratimonumentet för att fira 89-årsdagen av den siamesiska revolutionen 1932, en händelse som satte stopp för den absoluta monarkin i Thailand och markerade början på demokratin med den första konstitutionen i Thailand.

Evenemanget avslutades 6:30. innan ytterligare ett rally ägde rum på samma plats kl. 10:00. för att marschera till parlamentet, där riksdagsledamöterna skulle debattera om grundlagsändringarna. Vi förklarar dessa ändringar och processerna här i en tidigare artikel, du kan klicka här för att läsa mer. Gruppen utförde symboliska aktiviteter, inklusive brände en mock-up 2017 konstitution som de hävdade bara var papperslappar, innan de började marschera mot parlamentet för att skicka in ett brev som kräver att folket ska revidera stadgan.

Från och med idag har många liknande prodemokratiska rörelser arrangerats runt betydande platser i Bangkok och över hela landet, inklusive protester från grupper som "Thailands folk", Brights Chinnawat "Nonthaburi New Generation Network", "Thai Mai Ton", etc, att stå upp mot premiärministern Prayut Chan-O'Cha och hans regering och att kräva konstitutionella ändringar.

Ratsadorn-demonstranterna anlände och satte upp en tillfällig scen framför parlamentet runt 1. Talen som hålls på platsen kvarstår om dagens resolution om konstitutionsförslaget. Om grundlagsändringarna godkänns för regeringens egna intressen och inte avvecklade NCPO:s makt, betyder det att regeringen hade ignorerat våra drömmar som de har kämpat för, enligt pro-demokratins uttalande.

Klockan 2 hade Sira Jenjakha, parlamentsledamot från Thailands regerande Palang Pracharat-parti, besökt platsen och agerade på parlamentets vägnar för att få ett brev och 00 års konstitution från Ratsadorns representant, Penguin, som skulle presenteras och distribueras till alla 1932 parlamentsledamöter för närvarande i parlamentet. Detta var Penguins första stora framträdande sedan han beviljades borgen i början av förra månaden för Lese Majeste anklagelser som du kan läsa om här.

Penguin genomförde en stor hungerstrejk när han satt i thailändskt fängelse och riskerar villkoren för sin borgen genom att protestera, men verkade resolut.

Sedan gick fem Ratsadorn-representanter in i parlamentet för att lägga fram sina krav, och angav att konstitutionen måste upphöra med juntans förlängda makt, ändringen måste kunna genomföras på varje sektion och sanna ändringar måste komma från folkets deltagande.

Därefter samlades ett antal prodemokratiska aktivister, cirka 500 personer enligt protestledarna, runt klockan 4. för en kvällsprotest vid BTS Skywalk of Pathumwan Intersection. Polisen kom till platsen och läste nöddekretet om inga stora offentliga sammankomster och varnade dem för att de kunde sprida Covid-50 och sa åt demonstranterna att bryta protesten, men de blev utbuade innan de lämnade protesten.

Tre stora prodemokratiska grupper som för närvarande protesterar i Bangkok inkluderar "Nonthaburi New Generation Network"' vid demokratimonumentet, "People of Thailand"' i regeringshuset och "Ratsadorn" vid BTS Pathumwan Skywalk. Alla av dem var enligt uppgift iscensatta fredligt vid presstiden och polisen intog en passiv, men vaksam hållning.

Foto med tillstånd: iLaw

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.67 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.