Mer information släpptes om den påstådda skytten som sköt ihjäl en sjukhusvårdad Covid-19-patient och närbutikstjänsteman i går i Bangkok-området

FOTO: Manager Online

Pathum Thani –

En pensionerad soldat som greps för att ha skjutit ihjäl en Covid-19-patient i Pathum Thani och en närbutiksanställd i Bangkok igår, den 24 juni, ska ha erkänt att han dödat de två på grund av förbittring.

Den 23-årige påstådda skytten, som av brottsbekämpande polisen kallades Kawin Saengnilkul, trängde sig in på ett fältsjukhus vid National Institute on Drug Abuse Treatment i Thanyaburi-distriktet, Pathum Thani, tidigt i går morse, den 24 juni, och dödade en manlig Covid-19 patient innan han flydde till sin släktings hus i Ranong-provinsen.

Du kan läsa hela historien vi tog upp igår nedan:

[UPPDATERING] Påstådd beväpnad man som dödade en Covid-19-patient på ett fältsjukhus Pathum Thani i morse överlämnade sig till polisen i Ranong-huset

Han överlämnade sig till polisen efter en flera timmar lång kamp med dem som omringade hans släktings hem innan han fördes till en lokal polisstation för rättsliga förfaranden.

Enligt hans erkännande sköt och dödade han först en närbutikanställd, Rathawit Santikuptapong, 32, klockan 7-11 på onsdagskvällen/torsdagsmorgonen efter att ha brutit en flaska öl i butiken av misstag och blivit ombedd att betala för skadestånd. Han vägrade att betala och bad dem att "komma över det och det var en olycka" men den anställde insisterade på pengarna, cirka 60 baht. Den före detta värnpliktiga ska sedan ha skjutit kontoristen 5-6 gånger, enligt hans uttalande, innan han flydde från platsen till drogrehabiliteringssjukhuset i Thanyaburi-distriktet.

Han valde avsiktligt platsen eftersom det var ett behandlingscenter för drogmissbrukare, som han hävdade att han hade blivit fysiskt misshandlad av en droganvändare medan han utbildades i militären och var förbittrad sedan dess.

FOTO: Manager Online

När han gick in på fältsjukhuset, som påstås ha på sig kamouflage och en röd basker, sågs en Covid-19-positiv patient, Suksant Sewaphan, 54, gå ut från en toalett på första våningen. Kawin frågade honom sedan om han var på droger. Men innan han hann få svar använde han plötsligt sitt skjutvapen och sköt ihjäl patienten innan han flydde till sitt hem i Ranong, där han till slut greps. Både Covid-19-patienten och närbutikstjänstemannen var helt främlingar för Kawin.

Under utredningen förhördes pappan till Kawin, som inte var namngiven, för ytterligare detaljer. Han sa att hans son hade två klagomål när han var en värnpliktig soldat mellan 2017 och 2019. Han påstod sig ha blivit fysiskt misshandlad av sin lärare som också enligt uppgift var beroende av droger när han studerade engelska, vilket orsakat lång och undertryckt förbittring sedan dess.

FOTO: Manager Online

Samtidigt avslöjade överbefälhavaren för Royal Thai Army att under den inledande utredningen av den påstådda beväpnade mannens uttalande att det enligt uppgift inte förekom någon fysisk misshandel vid träningen.

"Rapporterna och detaljerna om hans instruktör, som hade anklagats för kränkande beteende, hans kollegor och hans seniorer samlades in för vidare utredning. Men eftersom händelsen enligt uppgift inträffade för två år sedan, har de flesta seniorer och kollegor redan skrivits ut. Men instruktören insisterade på att det inte var någon fysisk skada under träningen”, sa han.

En ytterligare utredning kommer dock att göras angående den fysiska övergreppen på utbildningen, inklusive träningsprocedurerna och detaljerna vid Överfallsbataljonens Grundinställningsträning och om det var överdrivet, fysiskt och psykiskt.

Kawin kommer under tiden att ställas inför minst sex anklagelser, inklusive mord i första graden, relaterade till skottlossningen och förblir i polisens förvar efter att ha utfört återskapandet av brotten tidigare idag.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.