Frilansmusikers död väcker allmänhetens oro över finanskrisen i Thailand under Covid-19-utbrottet

Bangkok -

Offentliga kondoleansmeddelanden strömmade ut på thailändska sociala medier till en avliden frilanssångare som troddes ha dött av självmord efter ekonomiskt lidande på grund av Covid-19 Coronavirus-utbrottet.

Sångaren och Youtubern Prakaifa Pooldoung, sångaren i "Pastel Season"-bandet, hittades fallande ihjäl från tredje våningen på en parkeringsplats vid ett köpcentrum i Saphan Mai-området i Bangkok runt 5:00. lördagen den 26 juni.

Trots den obekräftade orsaken till hennes död, postade den 30-åriga kvinnliga sångerskan den 20 maj 2020 ett onlinemeddelande på sina sociala medier som uttryckte hur Covid-19-utbrotten i Thailand avsevärt hade påverkat många aktiviteter, företag och jobb, samt hennes karriär som musiker.

https://www.facebook.com/Prakaifaaaa/posts/577853666171491

Statusen löd: "Vem som helst utan jobb, räck upp handen. Jag är en professionell musiker som har varit arbetslös i två månader. Varje evenemang ställdes in. Inkomst = 0."

"...Jag tror att i varje kris finns det alltid en dold möjlighet om vi öppnar våra hjärtan och ser verkligheten. Jag skulle vilja vara ytterligare en uppmuntran för alla.”

Supportrar hade uttryckt sina kondoleanser online och fört vidare hennes berättelse och hur svårt det var för musiker och frilansanställda att leva ohyrda under Covid-19-krisen i mer än ett år.

Frilansmusiker har ständigt skickat in framställningar till regeringen sedan förra året och uppmanat myndigheterna att tillåta levande musik och uppträdande på nöjesställen och restauranger eller på utomhusplatser så att musiker skulle ha pengar för att mata sina familjer. Musiker har också bett om ekonomiskt stöd från regeringen på grund av att deras försörjning är begränsad och stängd från statliga order. Förfrågningarna har dock ännu inte vidtagits.

Nöjesställen, den primära platsen för musiker att försörja sig i Thailand, har varit stängda i nästan tre månader utan att något slut i sikte och lite eller inget ekonomiskt stöd ges till dem som arbetar i denna sektor, inklusive musiker som vanligtvis är informella arbetare.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
4.2 (5 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.