Pattaya ölbarsoperatörer lämnar in ett brev till borgmästare som söker hjälp på grund av Covid-19-stängningar

Pattaya –

En grupp ölbaroperatörer i Pattaya och deras personal idag (28 junith), överlämnade ett officiellt brev till borgmästaren i Pattaya där han försökte hjälpa dem och deras arbetslösa anställda.

Teamet av Pattaya baröloperatörer leddes av Mrs. Punnipa, eller Dun, en ägare till flera Soi 6 ölbarer.

Brevet överlämnades till Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume och vice borgmästare Ronnakit Eakkasing. Brevet bad om att lokala barägare och personal skulle få antingen hjälp i form av hjälp som löner, hyra, verktyg eller andra utgifter eller att få söka alternativa inkomstströmmar lagligt med fastställda regler i samarbete med stadens tjänstemän.

Fru Punnipa berättade för den associerade lokala pressen och The Pattaya News, "Vi försöker hitta andra sätt att ansluta till våra kunder på ett säkert sätt under Covid-19-krisen, såsom via LIVE-streaming online."

"De flesta av våra kunder för livestreaming är i andra länder som har besökt Pattaya tidigare och för närvarande inte kan besöka på grund av den pågående gränsen och Covid-19-restriktioner," förklarade hon.

"Vi kommer att följa alla Covid-19-mätningar som beslutats av tjänstemän och vi kan gärna begränsa antalet personer i ett rum samtidigt, inte konsumera alkohol och andra åtgärder som krävs för att säkerställa att våra flöden är lagliga och tillåta vår personal att göra en inkomst under den nuvarande Covid-19-krisen.” fortsatte Punnipa.

"Många av vår personal har inte kunnat arbeta i barerna som vanligt i månader nu på grund av Covid-19-restriktioner som har stängt nöjesställen sedan den 10 april i år. Samtidigt betalar operatörer fortfarande för hyra, licenser, skatter och andra verktyg och det har inte funnits ekonomiskt stöd från regeringen för underhållningsbranschen som i många västländer. Om vår sektor inte kan öppna och inte kunna driva alternativa intäktsströmmar bör vi och vår personal få ekonomiskt stöd från regeringen som har beordrat stängningarna.” fortsatte Punnipa.

"Vi vill ha förtydligande och transparens från ledare kring alternativa intäktsströmmar som livestreaming eller assistans för underhållningssektorn i Pattaya som helhet", avslutade Punnipa.

Pattaya Citys biträdande borgmästare Ronnakit sa att frågan kommer att föreslås för Chonburi-guvernören för att hitta en lösning som tillfredsställer alla inblandade parter samtidigt som den säkerställer att den inte potentiellt leder till spridning av Covid-19.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.67 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.