Pattaya matvagnsförsäljare sätter eld på sig själv, var enligt uppgift upprörd över Covid-19-restriktioner som skadar hans verksamhet

Pattaya-

En thailändsk BBQ-matvagnsoperatör skadades allvarligt efter att han satte eld på sig själv i kväll, enligt uppgift på grund av att han var upprörd över Covid-19-restriktioner som begränsade hans kundtrafik och skadade hans företag.

Räddningsarbetare underrättades om händelsen klockan 5:00 idag (2 julind) på Soi Sukhumvit 75 i det större Pattaya-området.

First responders och The Pattaya News anlände till platsen för att hitta den skadade mannen, 56, som driver en thailändsk BBQ (Mookata på thailändska språket) matvagn i Pattaya. Han hade fått allvarliga skador till följd av självbränningsförsök. Pattaya News har undanhållit hans namn enligt vår redaktionella policy om incidenter som denna.

Den skadade mannen berättade för första responders i ett känslomässigt tillstånd "Jag har inte pengar att betala för lånehajar som jag var tvungen att använda för att försörja min familj och mitt företag. Jag har inga kunder, Covid-19 har hindrat alla från att komma till Pattaya.”

Den skadade fördes omedelbart till ett lokalt sjukhus för medicinsk och psykiatrisk hjälp.

Släktingar till matvagnsförsäljaren som anlände till platsen, som bad att inte bli namngiven, berättade för The Pattaya News att den skadade mannen hade varit i ett känslomässigt tillstånd under en tid på grund av bristande inkomst och medvetet satte eld på sig själv. Mannen hade enligt uppgift inga kunder för sin BBQ-verksamhet under tio dagar i rad och skyllde bristen på trafik på Covid-19-relaterade restriktioner och åtgärder som i huvudsak hade stoppat inhemsk och internationell turism till Pattaya, som tidigare var en viktig inkomstkälla. .

Vittnen till händelsen i närheten berättade för The Pattaya News att de kände röklukt innan de såg mannen i brand. De hjälpte till att släcka lågorna och lugna ner mannen innan räddningstjänsten kom till platsen. Mannen fick allvarliga brännskador till följd av händelsen, enligt räddningstjänsten.

Om du eller någon du känner känner dig deprimerad vänligen kontakta för hjälp. Pattaya News föreslår Samaritans of Thailand som kan nås här:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.