Brittisk medborgare greps efter att ha skjutit en pistol flera gånger i luften och flera timmars stopp med Pattaya-polisen i ett lyxigt hem i Pattaya

Pattaya, Thailand-

  En brittisk medborgare greps i går kväll, enligt Pattaya-polisen, efter vad som beskrevs som ett flera timmar långt uppehåll med den misstänkte efter att han påstås ha skjutit en pistol flera gånger i luften mot sitt lyxiga hem i Pattaya.

Incidenten ägde rum runt 7:00 i går kväll, den 2 juli 2021, i ett lyxhus i Palm Oasis Village som ligger nära Soi Thepprasit 9 i det större Pattaya-området. Händelsen besvarades först av Pol. Överste Thanawut Chongjira från Pattaya-polisen men lockade över femtio poliser totalt eftersom den misstänkte, enligt polisen, inte var samarbetsvillig.

Enligt Thanasiri Duangkwan, 36, och Ms. Pornthip Sophonthawinpong, 38, båda hushållerskor i lyxhemmet, den misstänkte hade avlossat flera skott i luften, vilket skrämde både grannar och boende och personal i hemmet.

Enligt Pol. Överste Thanawut Chongjira, den misstänkte är Alexander Michael Gerasimidis, 44, brittisk medborgare. Den misstänkte ska ha avlossat minst fyra skott från ett skjutvapen i luften och sedan förseglat sig själv i sitt hem efter att polisen anlänt, vilket ledde till att över femtio Pattaya-poliser och specialstyrkor så småningom anlände för att svara på situationen.

Enligt hushållerskorna utlöstes händelsen av en dispyt med en kvinna, som inte var namngiven. Kvinnan ska ha orsakat skador på ett av Gerasimidis fordon, vilket orsakat en muntlig dispyt och sedan avlossningen av flera skott i luften. Detta utlöste ett samtal till polisen i Pattaya, även om det är oklart vem som ringde. Hushållerskorna uppgav också att den misstänkte ska ha varit berusad.

Pol. Överste Thanawut Chongjira uppgav att det tog över två timmar att gripa den misstänkte som till en början beskrevs som "osamarbetsvillig". Den misstänkte överlämnade sig dock så småningom och är kvar i polisens förvar från presstid i kväll. Det är oklart om Herr Gerasimidis har erkänt någon av anklagelserna eller om han har säkrat en advokat vid denna tidpunkt.

Pattaya-polisen undersöker fortfarande möjliga rättsliga anklagelser för närvarande, enligt ett uttalande till The Pattaya News av Pol. Överste Thanawut Chongjira.

TPN-media kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar om denna incident om och när de tillhandahålls av Pattaya-polisen.

 

Sändning
Användarrecension
4 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/