Banglamung-tjänstemän arresterar arbetsgivare för migrantarbetare för att de påstås olagligt föra in Covid-19-positiva arbetare till Pattaya-området

Banglamung –

Banglamung-tjänstemän arresterade en arbetsgivare för migrantarbetare i går, den 3 juli 2021, som påstås olagligt flyttade åtta Covid-19-positiva migrantanställda till Chonburi, vilket bryter mot gällande Chonburi-provinsiella order som förbjuder rörlighet för migrantarbetare om de inte genomför en strikt fjorton dagars karantän.

Ett team av tjänstemän ledda av Banglamung District Chief Administrative Officer Phonchai Sangeiad har arresterat Soontree Lakchai, 27, invånare i Udon Thani, och anklagat henne för flera anklagelser inklusive brott mot det thailändska nöddekretet för att kontrollera Covid-19, Chonburi order om smittsamma sjukdomar och andra juridiska avgifter.

Soontree påstås ha olagligt flyttat flera kambodjanska migrantarbetare till Chonburi-provinsen, trots de nuvarande strikta reglerna för resor mellan provinserna för migrantarbetare i Thailand. De strikta reglerna är till för att stoppa ett ökande antal Covid-19 fall i provinsen, många härrör från fabriker, marknader och byggarbetsplatser där många migrantarbetare bor i nära håll med liten eller ingen social distans.

Totalt åtta migrantarbetare bekräftades med Covid -19 enligt personalen på Banglamung Hospital. Nio nära kontakter i gruppen är för närvarande under fjorton dagars karantän.

Herr Phonchai berättade för The Pattaya News reportrar, "Arresteringen kom efter att Soontree förde åtta migrantarbetare till Banglamungs sjukhus för Covid-19-testning."

"Hon hävdade att dessa migrantarbetare bodde nära ett annat läger i Si Racha som nu är ett Covid -19-kluster och en källa till infektioner," sa Phonchai.

"Alla åtta migrantarbetare testade positivt med Covid-19. Banglamung medicinska personal rapporterade ärendet till Soontree för att be henne komma in för ytterligare tester och en intervju. Ms. Soontree var negativ för Covid-19. Det visade sig dock under intervjun att dessa migrantarbetare inte var bosatta i lägret i fråga och att de först nyligen hade kommit till Chonburi.” Phonchai fortsatte.

"Snart erkände tree senare att dessa migrantarbetare bodde i Chachoengsao och inte i Si Racha," tillade Phonchai.

"Det kostar 2,500 19 ฺBaht per migrantarbetare att testa i Chachoengsao, som inte har samma nivå av Covid-19-problem som Chonburi har. Därför förde Soontree arbetarna till Banglamungs sjukhus för testning, vilket bryter mot Covid-19-order som förbjuder förflyttning av arbetare mellan provinser utan strikta regler och karantäner. Chonburi erbjuder gratis testning för migrantarbetare från provinsen för närvarande när vi försöker lösa Covid-XNUMX-kluster i vårt område." Phonchai förklarade.

De åtta migrantarbetarna har flyttats till ett fältsjukhus för medicinsk behandling och övervakning och Ms. Soontree satt kvar i polisens förvar under helgen, enligt Phonchai, med flera rättsliga anklagelser.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblocktalk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.