Surat Thanis turistöar lanserar "Samui Plus Model" för att återöppna och välkomna vaccinerade thailändska och utländska turister från den 15 juli

Surat Thani –

Surat Thanis tre stora öar, nämligen Koh Samui, Koh Tao och Koh Pha Ngan, är planerade att öppna igen och välkomna vaccinerade utländska turister under turismprogrammet "Samui Plus Model" senare denna månad!

Surat Thani-guvernör Witchawut Jinto, tillsammans med relaterade provinsbyråer, meddelade idag, den 4 juli, förberedelserna för att de tre öarna ska öppnas igen för utländska turister den 15:e juli, under projektet "Samui Plus Model" efter mer än 70 procent av den totala befolkningen av alla öar har vaccinerats, enligt kraven från Department of Disease Control.

Alla turist- och gästfrihetsbyråer är redo att välkomna alla ankomster till Samuis flygplats och alla hamnar. I likhet med Phukets sandlåda, alla hälsoundersökningar kommer att genomföras för att inspektera om turisterna har vaccinerats och har uppfyllt alla kvalifikationer, enligt kraven från folkhälsoministeriet. Alla procedurer, från att gå in i boendet till avresan från ön, har varit praktiskt planerade.

Under "Samui Plus-modellen", som är något annorlunda än sandlådan, måste utländska turister stanna på Koh Samui under sin första till den sjunde dagen. Den 1:a-3:e dagen måste de stanna i området för sitt boende i karantänstil men kommer att tillåtas använda olika bekvämligheter på sin resort eller hotell och är inte inlåsta på sina rum. Den 4:e-7:e dagen får de resa till utsedda destinationer under ett förseglat ruttsystem och besöka populära turistattraktioner och destinationer. Under den andra veckan av sin vistelse kan de resa fritt för att resa till Koh Phangan och Koh Tao.

Totalt 3 RT-PCR-tester kommer att utföras tre gånger, på dag 1 av ankomsten, på dag 6-7 och på dag 12-13, enligt myndigheterna. Detta är på turistens egen bekostnad.

Koh Samui Tourism Promotion Associations ordförande Ratchaporn Phoonsawas tillade att öarna också planerade att välkomna thailändska turister att resa med säkerhet utan att behöva genomföra en karantän när de väl återvände till sin hemstad.

"Vi kommer att se till att thailändska medborgare som är vaccinerade kan resa till Koh Samui normalt när de uppvisar ett vaccinationsintyg. Den planerade återöppningstiden är också den bästa säsongen för resor till Thailandbukten, så vi måste se till att allt kan fortgå enligt planen”, avslutade han.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.