Pattayas borgmästare tilltalar virala bilder av massiva välgörenhetslinjer för matdonationer i staden på sociala medier

Pattaya-

Pattayas borgmästare tog upp den nuvarande situationen i staden efter att bilder på hundratals behövande människor som satt ner på Pattayas strand i köer och väntade på mat blev virala på thailändska och engelska sociala medier förra veckan.

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunpluem sa till The Pattaya News, "Foton på behövande människor och de som behöver välgörenhet har blivit virala på sociala medier. Många människor svarade med negativa kommentarer och hävdar att staden inte försöker hjälpa eller lösa vaccinationssituationen eller återöppna stängda företag (på grund av Covid19-restriktioner) och det är inte sant."

"Men dessa bilder visar att många människor har drabbats av Covid-19-krisen i Pattaya, efter att ha förlorat jobb och inkomster på grund av åtgärder som har behövt vidtas för att skydda hälsan i hela samhället medan vi löser Covid-19 kris. Om vi ​​ser den positiva sidan har många också öppnat sina hjärtan och fickor och donerar fortfarande mat till behövande. De hjälper varandra och visar en sann känsla av gemenskap för de behövande i Pattaya.” Borgmästaren noterade.

"På de senaste virala bilderna kontaktade människor som donerat mat specifikt mitt kontor för att se hur de kunde hjälpa och evenemanget sattes ihop med social distansering och stadens kommunala personal för att hjälpa. Givarna, som ville vara anonyma, har redan bett om tillstånd.” Borgmästaren förklarade.

"Vi ser fortfarande vänlighet i den här krisen där vi kan hjälpa andra människor. Både utlänningar och thailändare har hjälpt de behövande i Pattaya och vi är alla tacksamma för detta. Men vi måste fortfarande följa regler för social distansering som polis och brottsbekämpande tjänstemän har hjälpt till med under de senaste donationerna." tillade borgmästaren.

Borgmästaren noterade att staden gjorde allt som stod i deras makt för att säkra fler vacciner och förbättra situationen i Pattaya, vilket enligt honom kommer att tillåta företag att tillåtas att öppna igen och köra turister, både utländska och inhemska, tillbaka till Pattaya över kommande månader.

Många negativa kommentarer hävdar också att den thailändska regeringen bara brydde sig om Phuket och lämnade Pattaya för att kämpa under restriktioner och stängningar. Borgmästaren sa att detta inte var sant och att Phukets testprogram skulle bana väg för Pattaya att öppna ett eget program för utländska turister inom en snar framtid.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? E-posta oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.