Thailands regering ska införskaffa 20 miljoner doser av Pfizer Covid-19-vaccin för gratis distribution i Thailand vid årets slut

Bangkok -

Thailands kabinettskommitté har idag, den 7 juli, godkänt köpet av 20 miljoner doser av Pfizer Covid-19-vaccinet som ska distribueras till invånare i Thailand för gratis injektioner senast det fjärde kvartalet 2021.

Regeringshusets talesman Anucha Burapachaisri meddelade efter mötet med kabinettsutskottet i eftermiddags att regeringen har gett folkhälsoministeriet tillstånd att införskaffa de initiala 20 miljoner doserna av Pfizer-vaccin och låtit generaldirektören för Department of Disease Control underteckna handeln. avtal i enlighet med riksåklagaren.

Department of Disease Control skulle sedan diskutera med vaccintillverkaren igen innan det officiella avtalet. Dessutom godkände regeringen också ett avtal från USA angående landets distribution av Pfizer-vacciner i Thailand.

Den första lotten på 20 miljoner doser förväntas börja från oktober, enligt talespersonen. Talesmannen varnade för att detta inte betydde exakt den första oktober, eftersom ett fastställt datum ännu inte var bestämt. Det är ännu inte uttalat av tjänstemännen vilken grupp människor som skulle bli den första målgruppen att få mRNA-vaccinet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.